Evenimentul Zilei > Actualitate > Adio vacanță de 1 decembrie. Decizia este clară. Milioane de români vor sta în casă
Adio vacanță de 1 decembrie. Decizia este clară. Milioane de români vor sta în casă

Adio vacanță de 1 decembrie. Decizia este clară. Milioane de români vor sta în casă

Persoanele care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin COVID-19 nu vor putea să se cazeze în hoteluri sau pensiuni. Autoritățile recomandă evitarea călătoriilor de vacanță în următoarele 30 de zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că în hoteluri și pensiuni vor putea fi cazați doar turiștii care prezintă un certificat verde. Măsura este valabilă pentru următoarele 30 de zile, dar ar putea fi extinsă în cazul în care nu se înregistrează o îmbunătățire a situației pandemice.

În acest context, secretarul de stat Raed Arafat le-a recomandat românilor să evite vacanțele în perioada următoare și să rămână acasă. Acesta a fost răspunsul șefului DSU la întrebarea unui jurnalist care a vrut să știe dacă românii își pot planifica vacanța pentru zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Fără certificatul care dovește vaccinarea sau trecerea prin boală, nu este posibilă cazarea.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a explicat Raed Arafat.

Hotărârea CNSU stabilește o serie de restricții pentru evitarea răspândirii COVID

Hotărârea CNSU stabilește o serie de restricții pentru următoarele 30 de zile, mai ales în cazul celor care nu s-au vaccinat împotriva COVID. Astfel, accesul în hoteluri, restaurante și în centrele comerciale va fi condiționat de existența certificatului verde. Noile măsuri vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie.

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: