Evenimentul Zilei > Actualitate > Adio artificii de Anul Nou? Decizia unui primar sfidează dorința a sute de mii de cetățeni
Adio artificii de Anul Nou? Decizia unui primar sfidează dorința a sute de mii de cetățeni

Adio artificii de Anul Nou? Decizia unui primar sfidează dorința a sute de mii de cetățeni

Pentru cine nu știe, Anul Nou vine intră în drepturi întâi de toate în Australia. De aceea, este tradițional ca el să fie primit cu un spectacol de artificii colosal. Dar, iată că, în Sydney, lumea nu prea mai are chef de asemenea reprezentații. Și cere ca banii să fie utilizați mai cu cap.

Mai precis, peste un sfert de milion de oameni au semnat o petiţie prin care se cerea anularea spectacolului pirotehnic din Sydney de Anul Nou. Primarul spune însă că show-ul nu poate fi anulat.

Petiţia a fost iniţiată în urmă cu şase săptămâni şi cerea ca fondurile folosite pentru organizarea spectacolului pirotehnic să fie direcţionate către zonele afectate de recdentele incendii devastatoare.

Primarul Clover Moore, a afirmat însă, la peste trei săptămâni după iniţiarea petiţiei, că spectacolul a fost planificat în urmă cu 15 luni şi nu poate fi anulat, ea precizând că show-ul generează 130 de milioane de dolari pentru economia locală.

La spectacolul pirotehnic din Sydney de Anul Nou, care impresonează în fiecare an, sunt aşteptaţi un milion de oameni. Aceştia vor admira peste 100.000 de efecte.