Fostul viceprimar Caludiu Maior, finanțatorul lui ASA, l-a luat în colimator pe Mutu, după evoluția lamentabilă din jocul cu Astra. Cei doi au luat masa împreună, după meci, moment în care Maior i-a spus direct lui Mutu: „De ce ai blătuit meciul cu Astra?”. „Briliantul” și-a ieșit din fire, și astfel s-a iscat întregul scandal. 

Cei drept, Marius Șumudică, antrenorul trupei giurgiuvene, a declarat înaintea acelui joc că îl așteaptă pe Mutu la echipa sa, pentru a evolua din nou în cupele europene.

Potrivit DolceSport, Daniel Stanciu (directorul sportiv al echipei din Târgu Mureș) a mers la antrenamentele formației şi i-a transmis atacantului că el este un simplu jucător şi nu are dreptul de a conduce şedinţa tehnică. Evident, Mutu nu a rămas dator, iar între cei doi a urmat un schimb dur de replici.

„Domnilor, nu m-am certat cu Daniel Stanciu sau cu altcineva…sunt accidentat şi am venit la Bucureşti având permisiunea clubului bineînţeles… Luni voi fi la meci, alături de colegii mei…”, a scris Mutu pe contul său de Facebook.