Pe imagini se aude vocea piloților uimiți de ceea ce văd „Ce naiba e aia?”

Purtătorul de cuvânt al marinei, Joseph Gradisher a spus că obiectele sunt considerate „fenomene neidentificate din atmosferă”, o expresie folosită de militari pentru OZN-uri.

„Aceasta nu înseamnă neapărat însă că aceste obiecte sunt de origine extraterestră”, a mai spus Joseph Gradisher

Gradisher a declarat pentru publicația Black Vault că acele clipuri, în care se aud piloții dezorientați și care nu reușesc să descrie ce văd în fața ochilor, nu erau destinate publicului.

„Pilotii marinei au raportat superiorilor lor că obiectele nu aveau niciun motor vizibil sau tuburi de evacuare în infraroșu, ci că pot atinge 30.000 de metri și viteze hipersonice. Viteza hipersonică este mai mare de aproximativ 3.800 mph – de cinci ori viteza sunetului”, se arată într-un raport publicat de Times.

Jurnaliștii de la The New York Times au discutat cu piloții, care au spus că au văzut obiecte zburând la viteze supersonice și că acestea se puteau opri, întoarce și accelera așa cum nici un avion nu o poate face.
La fel, și Susan Gough, un purtător de cuvânt al Penatgonului, spunea că video-urile „nu au fost niciodată publicate de către Departamentul Apărării”.

Purtătorul de cuvânt al Marinei, Joseph Gradisher, a mai spus că „Marina Americană consideră fenomenele surprinse în imagini drept neidentificate”. Purtătorul de cuvânt al Marinei a mai spus pentru Black Vault că „Marina nu a făcut publice descrieri ori caracteristici, nici ipoteze sau concluzii cu referire la obiectele din acele video-uri”, potrivit businessinsider.com