Charles Powell: „Aştept două lucruri. În primul rând, rezultatul alegerilor, apoi, ce înseamnă ele pentru BREXIT. Şi, dacă putem răspunde la prima întrebare, nu putem la a doua. Cred că este extrem de grea o prognoză pentru alegeri de data aceasta. Nu mai vorbim despre o cursă clară între două partide, cum a fost în mod tradiţional, cu conservatorii şi cu laburiştii, plus nişte partide mici. De data aceasta este mult mai complicat. Taberele celor pentru şi contra BREXIT sunt foarte divizate.

Avem un partid liberal care vrea să rămână în UE, avem Partidul Naţional Scoţian care la fel vrea să rămână, Partidul Laburist este împărţit, conservatorii la fel şi multe alte partide mici în Irlanda de Nord şi altele. Ce va ieşi de aici este foarte greu de spus. Sondajele nu ajută prea mult.

Cel mai mult mă tem că iar vom ajunge într-un blocaj, la fel cum am avut în ultimii 3 ani. Nimeni nu are o majoritate suficientă pentru un guvern cu o poziţie clară faţă de BREXIT. Sper că vom evita blocajul, de fapt sper că vom avea un rezultat clar, ori pentru, ori contra, decât să ne tot gândim ce facem acum. Deci, asta este dilema, este foarte puţin predictibil în acest moment.

Iar dacă ne uităm la BREXIT, din nou, dacă Boris Johnson primeşte o majoritate în Parlament, sunt sigur că va vrea să ducă la capăt acordul pe care l-a negociat şi sper că Parlamentul îl va vota până la finele lunii ianuarie şi vom ieşi pe 31 ianuarie.

Dacă nu va exista o majoritate clară şi, să spunem, laburiştii vor fi cel mai mare partid şi vor forma o coaliţie sau un acord guvernamental cu partidul liberal şi naţionaliştii scoţieni, atunci politica va fi alta, probabil de a renegocia acordul lui Johnson în favoarea unei relaţii mai strânse cu UE, poate ca membri ai Uniunii Vamale sau a Pieţei Comune. Şi apoi să avem un alt referendum, de a supune la vot ce au negociat ei sau să rămânem, aşa cum suntem, în UE. Deci, tot ce pot să spun este că toate opţiunile sunt deschise, încă, şi situaţia va rămâne aşa multă vreme”, a spus acesta.