Zeci de reacții, de la cei implicați – foști miniștri sau funcționari din Ministerul Justiției, de la politicieni și foști angajați ai serviciilor de informații au apărut după publicarea episoadelor XV și XVI al serialului de dezvăluiri „Noi suntem Statul!”, intitulate „Arhiva SIPA avea peste 3.000 de dosare despre judecători și procurori – Un raport exploziv dezvăluie cum au dispărut și s-au copiat documente compromițătoare | „NOI SUNTEM STATUL!” (XV)” și „ARHIVA SIPA conține informații despre DOI FOȘTI PRIM-MINIȘTRI și UN PREȘEDINTE, UN FOST MINISTRU AL JUSTIȚIEI, zeci de magistrați. Desecretizarea Raportului din 2008, esențială pentru a lămuri manipularea documentelor SIPA | „Noi suntem Statul!” (XVI)”.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Arhiva SIPA conține adevăruri pe care românii au dreptul să le afle, președintele Iohannis a numit întreaga afacere o „ciorbă reîncălzită”, iar ministrul Justiției a anunțat, pe 17 mai, că va desecretiza arhiva SIPA „cu respectarea termenelor și procedurilor legale”. Ulterior, Tudorel Toader a scris pe Facebook că Arhiva SIPA este o pată pe obrazul justiţiei române. „Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață. Primul pas – voi publica numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate !”, a scris Toader pe pagina sa de Facebook.

Cei vizați de dezvăluiri însă au negat cu vehemență informațiile și au susținut că desecretizarea Arhivei SIPA ar fi o decizie greșită. Fostul ministru al Justiției Monica Macovei și judecătorul Cristi Danileț au fost printre cei mai vocali contestatari ai desecretizării.

Cele mai importante reacții după apariția dezvăluirilor le puteți citi AICI.

Dincolo de reacțiile publice, de la cel mai înalt nivel, precum actualul deținător al portofoliului Justiției, care a anunțat că va elucida întreaga afacere, fiind însă foarte reținut în privința desecretizării complete a Arhivei SIPA, există un adevăr care nu poate fi negat. Pe ce ne bazăm când spunem asta, în Evenimentul zilei de mâine și pe evz.ro, mâine dimineață.

Întregul serial „Noi suntem Statul!” poate fi citit AICI.