Evenimentul Zilei > International > Adevărul CRUNT despre NUMĂRUL migranților care și-au pierdut viața în Marea Mediterană DOAR anul acesta
Adevărul CRUNT despre NUMĂRUL migranților care și-au pierdut viața în Marea Mediterană DOAR anul acesta

Adevărul CRUNT despre NUMĂRUL migranților care și-au pierdut viața în Marea Mediterană DOAR anul acesta

Suntem abia în luna iunie şi este greu de acceptat, de crezut totodată că numărul migranților care au murit sau sunt dați dispăruți în încercarea de a traversa Mediterana a depășit cifra de 2.000. Din nefericire, acesta este raportul anunțat astăzi de către Organizația Internațională pentru Migrație, prin vocea purtătorului de cuvânt Joel Milman.

Dintre cele 2.108 victime menţionate în raport, 2.011 au murit încercând să ajungă din Libia în Italia, ţara cea mai expusă şi tolerantă deocamdată cu  ei. Purtătorul de cuvânt al OIM Joel Milman a declarat că 2017 este al patrulea an consecutiv în care cel puțin 2.000 de migranți și-au pierdut viața în Marea Mediterană.

Din anul 2013, când a început creșterea masivă a numărului de migranți dinspre Orientul Mijlociu, Asia și Africa de Nord către Europa, aproape 15.000 de migranți au murit încercând să ajungă în ambarcațiuni improvizate pe coastele europene, ceea ce înseamnă o medie de 10 decese pe zi. Cifrele sunt îngrijorătoare, nimeni nu poate face nimic deoarece musulmanii îşi riscă viaţa fără să ţină cont de absolut nimic, mergând orbeşte pe drumul de multe ori fără întoarcere. Foarte mulţi copii mor în acestă situaţie greu de gestionat.