Acuzații de luare de mită pentru Bogdan Durlea, șeful ITCR Cluj. 22 de percheziții DNA

Acuzații de luare de mită pentru Bogdan Durlea, șeful ITCR Cluj. 22 de percheziții DNA DNA. Sursa foto: EVZ

Bogdan Durlea, conducătorul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4, a fost reținut miercuri dimineață de către procurorii DNA, în timp ce aceștia efectuează percheziții în 22 de locații din întreaga țară.

Bogdan Durlea e suspectat de luare de mită, dar și de divulgare de informații nedestinate interesului public, potrivit unor surse Digi24. Durlea ar fi finul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Bogdan Durlea, ridicat de DNA sub acuzația de luare de mită

Ancheta se concentrează în principal pe bănuielile că șeful inspectoratului ar fi acceptat mită de la transportatori. Totul în schimbul eliberării avizelor necesare pentru transporturile efectuate pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România.

Această instituție are ca responsabilitate monitorizarea și verificarea conformității cu regulile referitoare la greutatea și siguranța transporturilor rutiere.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, sunt efectuate 22 de percheziții, inclusiv la sediul din Cluj al Inspectoratului condus de Bogdan Durlea. De asemenea, sunt planificate audieri care vor avea loc la sediul DNA din Cluj.

Șeful ITCR Cluj deține, împreună cu soția sa, o casă cu o suprafață de 110 metri pătrați în Borșa, achiziționată în 2022. Și un teren intravilan de 395 metri pătrați în Baia Mare, cumpărat în același an.

Soția sa are în proprietate două case și un apartament în Borșa, obținute prin donație. Precum și un apartament achiziționat în 2008 în Cluj-Napoca.

Dare de mită.

Mită. Sursa: Gajus | Dreamstime.com

Ce avere are șeful ICTR Cluj, acuzat de luare de mită

Potrivit declarației de avere, soția sa mai deține un teren intravilan cu o suprafață de aproximativ 1500 de metri pătrați, achiziționat în 2014 în Borșa. Precum și un alt teren intravilan de 255 metri pătrați în aceeași localitate.

De asemenea, ea are în proprietate două terenuri agricole cu o suprafață totală de aproximativ 20.000 de metri pătrați, toate situate în Borșa, și obținute prin donație.

Bogdan Durlea deține un Opel fabricat în 2010 și un Audi din 2015, precum și o motocicletă achiziționată în 2021.

În declarația sa de avere nu sunt menționate conturi bancare sau bijuterii. Cu toate acestea, el are două împrumuturi cu termene diferite de scadență. Unul programat să se încheie în 2049, în valoare de aproximativ 400.000 de lei. Și un altul cu scadența în 2027, în sumă de 25.000 de lei.

În anul 2022, în calitate de Inspector Șef Teritorial la ISCTR, Durlea a obținut un venit de 72.191 de lei, în timp ce soția sa, care lucrează ca comisar ANPC, a câștigat 53.694 de lei.

În perioada 2014 până în 2021, Bogdan Durlea a ocupat funcția de director al sucursalei Baia Mare a companiei de stat Conversmin.