Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații devastatoare! Președintele Parlamentului Ungariei: Kovesi e agent străin
Acuzații devastatoare! Președintele Parlamentului Ungariei: Kovesi e agent străin

Acuzații devastatoare! Președintele Parlamentului Ungariei: Kovesi e agent străin

László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei, a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European, că e agent străin, informează Hungary Today, potrivit Mediafax,.

În timpul dezbaterii asupra pachetului de redresare economică a UE, László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei, a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European, că e agent străin şi a spus că Ceauşescu ar fi mândru de ea dacă ar vedea-o.

Kover o acuză pe Kovesi că şi-a câştigat renumele prin lansarea a zeci de anchete împotriva adversarilor politici, printre care şi primari maghiari.

Liderul Fidesz a adăugat că sute de mii de apeluri telefonice au fost interceptate ca urmare a unei colaborări între DNA şi Securitate(SRI n.n.).

„Au fost acuzaţi complet pe nedrept, duşi de la familiile lor în zori în maşina unei unităţi de comandă. În acest timp, sute de mii de apeluri telefonice au fost interceptate ca urmare a unei colaborări între DNA şi Securitate. Ei bine, dacă tovarăşul Ceauşescu ar fi în viaţă, ar fi mulţumit dacă ar vedea ce fac în România ”, a spus László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei.

Demn de menționat e faptul că László Kövér e unul dintre fondatorii, în 1988, ai partidului de guvernămînt din Ungaria, Fidesz, alături de premierul Viktor Orbán, și s-a ocupat, din 1998 cu coordonarea serviciilor secrete ungare, după venirea la putere a Fidesz. Poziție din care e posibil ca demnitarul să fi intrat în posesia anumitor date ceva mai confidențiale.

În ce condiții participă Ungaria la fondul pentru relansarea economică

Ungaria ar putea contribui la fondul de redresare al UE, menit să atenueze efectele crizei economice generate de COVID-19, dacă Uniunea Europeană va închide procedura demarată împotriva sa conform Articolului 7 din Tratatul UE, a subliniat joi vicepreședintele FIDESZ, într-un interviu acordat ziarului german Die Welt, citat de Agenția ungară de Presă MTI.

”Ungaria este un stat de drept și așa va rămâne. Hotărârea adoptată în Legislativul de la Budapesta stabilește sfera de acțiune a Executivului la negocierile privind pachetul de salvare.

În istoria UE, este vorba despre o chestiune total nouă: este vorba de fondul de susținere al generației viitoare a UE, de împrumuturi pe care UE le va contracta pe pieţele financiare mondiale și pentru care țările membre ale UE trebuie să își asume garanții.

În acest sens Parlamentul ungar a stabilit anumite criterii de bază, şi anume: împărțirea banilor trebuie să fie justă, țările mai sărace nu pot primi proporțional mai puțin decât cele bogate și se interzice condiționarea distribuirii banilor pe criterii politice.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News