Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzații grave între SUA și China: Totul pornește de la Coronavirus
Acuzații grave între SUA și China: Totul pornește de la Coronavirus

Acuzații grave între SUA și China: Totul pornește de la Coronavirus

Situația dintre SUA și China devine din ce în ce mai tensionată, întrucât apar noi acuzații cu privire la originea Coronavirus.

Situație internațională fără precedent: SUA și China, acuzații grave în ceea ce privește originea Coronavirus.

Echipa OMS care a mers în Wuhan să stabilească originea Coronavirus a ajuns la o concluzie.

„Este extrem de improbabil ca virusul SARS-COV-2 să se fi răspândit în urma unui accident de laborator”.

Acuzații grave între SUA și China în ceea ce privește originea Coronavirus

„Concluziile noastre iniţiale sugerează că introducerea printr-o specie intermediară este cea mai probabilă cale şi vor fi necesare studii suplimentare, cercetări mai specifice”, a declarat Peter Ben Embarek, specialist al OMS.

Jake Sullian, consilierul lui Joe Biden pe probleme de Siguranță Națională: „Administraţia de la Washington este preocupată privind datele puse la dispoziţie de autorităţile chineze”.

„Avem preocupări profunde referitoare la modul în care au fost comunicate concluziile preliminare ale investigaţiei în cazul COVID-19.

Avem întrebări despre procedurile prin care s-a ajuns la aceste concluzii.

Este imperativ ca acest raport să fie independent, concluziile nu trebuie să fie influenţate de intervenţii sau modificări făcute de Administraţia Chinei.

Pentru a înţelege mai bine pandemia şi a ne pregăti de următoarea, China trebuie să pună la dispoziţie datele din primele zile ale epidemiei”, a declarat Jake Sullivan.

China acuză SUA că a intervenit în anchetă

China respinge aceste acuzații și spune că SUA a intervenit, de fapt, în ancheta epidemiologică.

„În ultimii ani, Statele Unite au subminat sever instituţiile multilaterale. Inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Statele Unite au afectat grav cooperarea internaţională în cazul COVID-19.

Dar SUA se comportă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat acest lucru. Critică ţări care au susţinut loial Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi chiar OMS”, a reacţionat Ambasada Chinei la Washington.

„Într-un astfel de context, cum ar putea câştiga SUA încrederea întregii lumi?! Sperăm că Statele Unite vor menţine cele mai înalte standarde, că vor avea o atitudine serioasă, transparentă şi responsabilă, că vor asuma corect responsabilităţi, vor susţine activităţile OMS prin acţiuni reale şi vor contribui în mod adecvat la cooperarea internaţională în cazul COVID-19. Întreaga lume va urmări situaţia”, a mai precizat Ambasada Chinei.