În aceste condiții, deputata social-democrată se întreabă unde vor ajunge reprezentanții USR PLUS la finalul campaniei, cu „minciunile, omisiunile și manipulările”.

Ea a catalogat în termeni foarte duri formațiunea politică în fruntea căreia se află Barna, spunând despre USR că „este cel mai ipocrit partid politic din România”.

„USR și Dan Barna, cei mai ipocriți actori politici din România, au început campania electorală cu o minciună. Candidatul USR pentru funcția de președinte și-a completat în mod mincinos declarația de avere, fără să treacă, așa cum era obligat de lege, veniturile soției.

Dacă soția ar lucra într-o instituție de siguranță națională sau una privată, foarte specială, ar mai fi de înțeles, dar doamna Barna lucrează în exact aceeași companie în care lucrează și soțul Vioricăi Dăncilă, iar doamna Dăncilă a trecut veniturile acestuia în declarația sa de avere.

Este vorba de o companie unde statul român este acționar, Petrom, asta pentru că domnul Barna este un om politic care s-a îmbogățit în urma contractelor de consultanță cu statul. Dacă USR și Barna au început campania cu o minciună și o fraudă, unde se vor opri?”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București mai afirmă că USR PLUS și-au pierdut dreptul moral de a vorbi despre onestitate în politică, din moment ce nici partidul, nici liderii săi nu sunt în stare să fie onești.

„Din punctul meu de vedere, USR PLUS ar trebui să tacă de-acum încolo. Campania “fără penali” a devenit inutilă după susținerea la Bruxelles, de către Cioloș, a unui candidat francez acuzat de fapte de corupție, iar sloganul lor despre hoție a fost aruncat în aer de către Barna, care a ascuns veniturile soției, în ciuda prevederilor legale. Dacă nu au nimic de ascuns, de ce nu-și declară veniturile familiei?”, a mai declarat deputata.

După repetatele atacuri pe această temă, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a făcut publice veniturile soției sale, Olguța Dana Totolici, chiar dacă în declarația de avere depusă la Biroul Electoral Central odată cu candidatura la prezidențiale le anonimizase.

„Am vorbit cu soția mea și am decis să facem publice veniturile ei din 2018. Sunt aceleași cu cele din 2017 și au fost de fiecare dată transmise autorităților în mod complet și la timp. Toate declarațiile mele de avere de când am devenit parlamentar se găsesc și pe site-ul USR – https://www.usr.ro/membri/dan-barna/”, a scris Barna, pe Facebook.