Conform Romania TV, fostul preşedinte al României a declarat că începând din anul 2015 DNA, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, a intrat “într-un joc care nu e al României” şi a devenit “partenerul mafiei”.

“În momentul de faţă prietenii DNA sunt mafioţii care au rămas cu avioane, cu sute de milioane în conturi, cu vile la Monaco doar pentru că pot da pe gură nişte politicieni cărora le-au dat bani să cumpere găleţi, geci, găini pentru electorat.

Care e sinceritatea afirmaţiei că vor să recupereze miliardul care a fost furat la Microsoft? Unde e dosarul Revoluţiei, cum a fost închis când tu ai fost de două ori procuror general?

Toată mafia a devenit partenerul DNA pentru că se urmăreşte o decredibilizare totală a politicului.

Eu ştiu povestea Microsoft din 2012 şi cine îndrăzneşte să spună că n-am fost informat, minte. Sunt dubii în afacerea Microsoft din 2012. Spectaculos este că au apărut oameni care spun că au avut iniţiativa să se predea în 2013, 2014 când DNA ştia din 2012. S-a căutat o găselniţă ca Florică şi Pescariu să treacă drept primii care au dat primele informaţii la DNA şi să nu se afecteze ceea ce au furat… Tăcerea mea are o limită. Din 2015, DNA a intrat într-un joc care nu e al României. Să-i laşi pe mafioţi cu toată averea în timp ce pui cătuşe la oamenii politici care n-au luat banii acasă… Nu-i lăsaţi pe mafioţii cu sute de milioane să zâmbească de la Monaco, povestea grupului de la Monaco nu îmi este necunoscută” a declarat Băsescu la România TV.