Evenimentul Zilei > Politica > Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Procurorii nu se mai tem de nimic. Cine este în spatele lor după Kovesi
Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Procurorii nu se mai tem de nimic. Cine este în spatele lor după Kovesi

Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Procurorii nu se mai tem de nimic. Cine este în spatele lor după Kovesi

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut, joi seara, la Antena3, declarații explozive în legătură cu acțiunile DNA din trecut și de acum. Susține că acum se fac abuzuri mai mari decât pe vremea când instituția era condusă de Laura Codruța Kovesi.

„Se fabricau dosare unor anumite persoane. Koveși a fost revocată (…)Lucrurile nu sunt schimbate. „Noi suntem DNA” nu era doar o lozincă, ei sunt deasupra legii. Kovesi este la Parchetul General. Lazăr e tot acolo. Structura e aceeași. Este un proces care se apropie de apogeu. Acum, la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Atunci se fereau de avocați, acum nu le mai față, țipă de față cu ei. Poate reușim să blocăm acest proces abuziv. Anul 2019 să fie anul adevărului. Sunt mii de oameni condamnați nelegal. Cu toate asta presa cu epoleți și haștagiștii țipă, cum să facem noi așa ceva? Cea mai mare parte dintre ei nu înțelege”, a declarant Dragnea.

Liderul PSD a spus și cine este în spatele lor, dar că are speranțe că va distruge acest sistem.

„Vreau să reușim să ducem acest proces până la capăt. A speranțe că vom distruge acest stat paralel. Iohannis este beneficiarul acestui sistem, iar cel mai influent este Pahonțu. Aici este o grupare de oameni din toate instituțiile, din SPP, SRI; SIE, ANAF, Vămi, Poliție, ministere: au două obiective: să facă bani ilegal și să protejeze controlul asupra acestor instituții”, susține Dragnea. Acesta spune că grupul are o strategie.

„Ei susțin divizia de presă care face mereu scandal, să prezinte adevărul lor. Această bătălie se va finaliza anul viitor. Până la sfârșitul sesiunii de vară.

Sistemul de justiție va deveni sănătos abia în 2024, se va reforumula abia atunci. Judecătorii nu vor mai fi presați, constrânși, șantajați. Cred că acum sunt judecători cărora le e frică de DNA”, a afirmat președintele PSD.

Politicianul a dezvăluit și rolul pe care îl are fostul adjunct al SRI, Florian Coldea.

„Care este rolul pe care îl joacă Iohannis în Justiție? Rolul de păpușă. El are un singur obiectiv: să ia un mandat de președinte. Pe români nu au reușit să îi păcălească. Iohannis nu îl recheamă pe Maior pentru că este parte din acest angrenaj. Coldea la fel. El are contacte cu judecători de la ÎCCJ”, a punctat Dragnea.