Opoziția a strâns semnăturile necesare depunerii moțiunii de cenzură, a anunțat liderul PNL, Ludovic Orban, marți seară, la TVR.

Ludovic Orban spune că a reuşit să adune peste 233 de semnături din partea parlamentarilor, acesta fiind numărul necesar de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului.

Potrivit liderului PNL, sunt ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care ar semna moţiunea,  numele celor care au semnat neputând fi făcute deocamdată publice.

„Sunt astăzi şi mai optimist decât eram ieri în privinţa şanselor moţiunii. A trecut de 233, dar continuăm pentru că mai avem încă discuţii cu mai mulţi parlamentari”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR.

Orban afirmă că ”nu a fost foarte simplu” ca semnăturile să fie strânse, precizând că se mai poartă discuţii cu parlamentari, iar unii dintre deputaţii şi senatorii ALDE şi Pro România nu au semnat.

”Obiectivul pe care-l avem este să obţinem voturile necesare pentru a asigura încheierea ghinionului numit guvernul Dăncilă. (…) Mai sunt câteva semnături de obţinut din zona respectivă (ALDE şi Pro România  – n.r.). Până nu ai semnătura nu poţi să calculezi că ai semnătura respectivă, chiar dacă ai un acord. (…) Obţinerea semnăturii este un angajament pentru votarea moţiunii de cenzură”, a mai declarat Orban.

Liderul PNL mai spune că au existat discuţii cu partidele politice şi privitor la ceea ce se întâmpla după moţiunea de cenzură, luându-se în calcul ”mai multe dezvoltări”,  care nu pot fi făcute deocamdată publice.

În ceea ce privește conținutul moțiunii, liderul PNL spune că este aproape de finalizare.

„Textul sper, cel târziu până mâine (miercuri – n.r.) să aibă textul final aprobat de toţi partenerii”, a precizat  preşedinele PNL.Orban a mai declarat că ”cel mai probabil moţiunea va fi depusă luni” şi ”cel mai probabil se va dezbate şi se va vota luni sau marţi, adică pe dată de 7 sau cel târziu pe dată de 8 octombrie”.