Evenimentul Zilei > International > Activiștii ecologiști cer la Bruxelles salvarea pădurilor virgine din România
Activiștii ecologiști cer la Bruxelles salvarea pădurilor virgine din România

Activiștii ecologiști cer la Bruxelles salvarea pădurilor virgine din România

Ecologiștii cer Comisiei Europene să intervină pentru salvarea ariilor protejate din România. Activiștii de la EuroNatur și Agent Green susțin că România se confruntă cu cea mai mare criză ecologică din Europa și de accea au afisat, la Bruxelles, mai multe bannere cu mesaje prin care se cere Comisiei Europene să intervină pentru protejarea pădurilor virgine din țara noastră. De asemenea, un arbore gigant a fost gravat pe clădirea Comisiei Europene din capitala Belgiei.

Acțiunea a avut loc joi. ”Tragem semnalul de alarmă cu privire la criza ecologică tragică care distruge pădurile virgine din România. Pierderea cauzată de exploatările forestiere la scară industrială este una dintre cele mai mari urgențe din Europa. Mii de hectare de păduri virgine sunt degradate ireversibil în fiecare an. Multe dintre aceste păduri valoroase se află în zone protejate european din rețeaua Natura 2000. Guvernului României a mințit ani de zile că va rezolva problema, dar de fapt acesta este problema. L-am dat în judecată. Avem 31 de procese împotriva acestuia și escaladăm situația la Brussels unde cerem Comisiei Europeane să intervină”, a spus Gabriel Păun, președintele Agent Green.

România deține cele mai mari suprafețe cu păduri virgine din Europa – porțiuni care erau estimate la cel puțin 217.000 hectare la nivelul anului 2004. În prezent, mai puțin de 10% din acestea au fost incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine. În acest context, chiar și în cadrul parcurilor naționale și regiunilor Natura 2000, unde deteriorarea habitatelor naturale și speciilor ar trebui să fie interzisă, exploatarea forestieră a pădurilor este prezentă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.