O analiză a evenimentelor în care au fost implicați „actorii” acestei organizații, făcută de „Evenimentul zilei”, pe baza informațiilor furnizate chiar de protagoniști, pe Facebook, arată că, din anul 2014, unii dintre ei se declară victime ale aceleiași instituții: Poliția Locală.

Cazul din Arthur Verona este anchetat, acum, de Poliția Sectorului 1, sub supravegherea unui procuror. Sunt cercetați cinci tineri, pentru ultraj, iar doi polițiști locali pentru abuz în serviciu. „Li s-au luat armele și se face o analiză balistică să vedem dacă au tras sau nu”, ne-a precizat un anchetator


Orice proiectil, tras de la o distanță mică, putea provoca moartea tânărului sau o vătămare corporală gravă


Ionuț Cojan, tânărul despre care se spunea că a fost împușcat în cap nu a avut decât „cucuie”, așa cum arată diagnosticul pus de medicii de la Spitalul de Urgență „Floreasca”, unde a fost condus după incident. Cel care a strigat: „I-a pus pistolul la cap”, este Alexandru Alexe, nimeni altul decât tânărul care a fost trimis în judecată pentru agresiunea asupra fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu.

„Lovesc în siguranța cetățeanului”

Dincolo de aceste aspecte, Alexandru Alexe a fost „eroul” principal în filmările postate pe Facebook care a susținut că Ionuț Cojan a fost „executat” de polițiștii locali. „Nu au procedat corect, dar nici nu au tras ca niște animale în oameni nevinovați. Au reacționat după ce un coleg a fost lovit cu un obiect contondent”, ne-a povestit un coleg al polițiștilor locali.

Incidentul de pe strada Arthur Verona pare o glumă pentru profesioniștii din Poliție. Practic, în filmarea postată pe Facebook un tânăr strigă că unui băiat i s-a pus pistolul la tâmplă și polițistul local l-a împușcat „de trei ori în cap”. „Logica bunului simț arată că orice proiectil tras de la o distanță mică putea provoca moartea tânărului sau o vătămare corporală gravă”, susține un ofițer judiciarist.

Oficiali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au declarat: „Astfel de acțiuni nu fac altceva decât să lovească în sistemul de ordine publică și, implicit, în siguranța cetățeanului”.