Se presupune că omul de știință iranian a fost adus în Marea Britanie pe o barcă gonflabilă, alături de alți imigranți iranieni care au trecut granița britanică prin orașul Lydd, la începutul anului 2019.
Articolul susține că planul a fost întocmit în octombrie, când Mossadul l-a ajutat pe tehnicianul în vârstă de 47 de ani să fugă în Turcia și, de unde s-a alăturat unui grup de imigranți iranieni care încercau să ajungă în Marea Britanie.

BBC susține într-un reportaj că numărul de imigranți iranieni din Marea Britanie a crescut recent ca urmare a unei decizii a guvernului sârb de a accepta turiști iranieni fără a mai le cere viză. Decizia se dorea să mărească fluxul de turiști și comerțul dintre Republica Islamică și Serbia, dar a permis unor iranieni să fugă în Europa.
"S-a stabilit că infiltrarea acestuia într-un grup de imigranți care se pregăteau să treacă prin Canalul Mânecii cu barca era una dintre posibilități", a declarat un oficial britanic din cadrul Secret Service pentru Daily Mail.
Odată ajuns în Marea Britanie, omul de știință a fost interogat cu privire la stadiul actual al programului nuclear iranian, după care a fost transportat cu avionul în SUA. Se pare că acesta a contribuit la asasinarea unui alt om de știință implicat în programul nuclear al Iranului, Mostafa Ahmadi Roshan, în 2012. Mossadul a fost suspectat mult timp că s-ar fi aflat în spatele asasinatului.

 

 

Te-ar putea interesa și: