Alte zeci de mii de români au ridicat triumfători pumnul spre cer, când au auzit de la crainicul radio că, gata, Mendy, nu se mai poate ridica de la podea, să reia lupta. În aceeași clipă, își freca palmele, mulțumit, un afacerist rămas „acoperit”, până acum, în tot scandalul legat de „Gala Bute”.

A trecut mai bine de o săptămână de la izbucnirea noului spectacol mediatic și niciun comunicat oficial, sau măcar sursă neoficală, nu i-a pronunțat numele lui Viorel Sima, omul care a vândut Radioului Public cel mai scump meci de box transmis vreodată în România. Firma lui Sima a încasat din banii publici, plătiți ilegal de Radio România Actualități, 314.667 lei (circa 60.000 de euro), cam tot atât cât s-a plătit pentru festivalul George Enescu.

Nu era primul meci al lui Bute pentru centura mondială, în direct la Radio România Actualități. Toate partidele acestuia din Canada fuseseră însă transmise gratuit, iar pentru dezastrul din Anglia, de la Nottingham, meciul în care Bute a pierdut centura, zdrobit de pumnii lui Carl Froch, Radioul public a plătit numai 1000 de euro plus TVA, mai puțin de 2% decât pentru partida de la Romexpo.

Cazul a fost investigat de Curtea de Conturi, care a tras de timp aproape un an de zile până când i-a sesizat pe procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie. A făcut-o abia  în noiembrie 2014, dar cu toată întârzierea, raportul Curţii denunţă, cu fiecare frază, frauda din Radio România Actualități.

Viorel Sima, fost redactor-șef la tabloidul „Atac” și finul de cununie al lui Rudel Obreja, cel pe care l-a trădat pentru Leonard Doroftei, a rămas la fel de „acoperit” pe cât a fost în decembrie 2009, când a pozat sosirea lui Mircea Geoană acasă la infractorul Sorin Ovidiu Vîntu, vizita care i-a cauzat primului înfrângerea în fața lui Traian Băsescu.

Oricât ar părea de suspect, nu cred, totuși, că lipsa aparentă de interes pentru dosarul „Gala Bute – România Actualități” are vreo legătură cu absența din cauză a Elenei Udrea. Faptul că numele lui Sima lipsește însă și din prezentarea dosarului-mamă, unde a încasat doar 52.349 de lei, deși nu și-a respectat toate angajamentele contractuale, ar face însă pe oricine să ciuleacă mai bine urechile când aude de ziariști „vopsiți”.