Accidentul lui Şerban Huidu, o altă ipoteză: Copiii i-au distras atenţia de la volan

Accidentul lui Şerban Huidu, o altă ipoteză: Copiii i-au distras atenţia de la volan

Au trecut patru zile de la tragedia provocată de Şerban Huidu, în urma căreia trei persoane au murit. Ultima ipoteză legată de acest accident indică faptul că Huidu a fost distras de copiii care făceau gălăgie pe bancheta din spate, iar pe fondul condiţiilor meteo a pierdut controlul maşinii.

La câteva ore după ce autorităţile au început, oficial, urmărirea penală pe numele lui Şerban Huidu, pentru omor din culpă, un invitat la postul RTV a declarat că Huidu a fost distras de copiii care cântau şi făceau gălăgie. S-a întors spre ei pentru a-i linişti, moment în care maşina derapat, a pierdut controlul volanului şi s-a lovit frontal de Dacia Logan în care se aflau trei persoane.

În momentul accidentului soţia lui Huidu citea o carte

"Astăzi, pe o sursa foarte credibilă, am fost informat ca există  două declaraţii ale soţiei şi a lui Huidu în legatură cu momentul dinaintea producerii incidentului. Doamna citea lângă el o carte în momentul producerii impactului, nefiind atentă la trafic, fiind absorbita de studiul cartii, nu şi-a putut da seama când şi cum s-a întâmplat, iar Huidu spune ca dezechilibrarea acestei maşini s-a produs întrucat copiii care erau în spate şi cântau foarte tare şi faceau o gălăgie foarte mare, el s-a întors o fracţiune de secundă să roage bona şi copiii să cante sau să facă galagie puţin mai uşor şi că în fractiunea în care s-a întors spre copii, atunci s-a produs dezechilibrarea maşinii şi pierderea controlului după care s-a produs impactul", a declarat avocatul Cătălin Dancu, invitat la emisiunea "Ultima Oră".

Ne puteți urmări și pe Google News

Şerban Huidu susţine că maşina a derapat

La rândul său, avocatul lui Huidu, Ioan Mînjină, a spus, conform RTV, că Şerban îşi aminteşte că maşina a derapat. "În esenţă ce poate să îşi amintească, măcar ce poate să redea dumnealui, pentru că totul s-a petrecut într-un timp foarte scurt, este că maşina a derapat, s-a trezit într-un impact puternic, airbagurile s-au deschis".

Varianta derapajului era susţinută, luni, şi de şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă: "S-a făcut cercetare la faţa locului, audierea martorilor, a persoanelor implicate. Se profilează prima variantă: cea legată de derapaj şi intrarea pe sensul opus, condiţii în care s-a produs acea coliziune oarecum frontală", a explicat şeful Poliţiei Rutiere. 

În ceea ce priveşte motivul pentru care Huidu se afla la volan duminică, apropiaţi ai familiei au spus că, de fapt, maşina este a soţiei sale, Cristina. Însă, aceasta a suferit o operaţie de menisc şi nu are voie să conducă. CITIŢI ŞI:

  • Un poliţist, către Huidu: L-am întrebat dacă şi acum mai face fiţe
  • Rezultatele autopsiilor victimelor lui Huidu. Ce le-a provocat moartea
  • EXCLUSIV EVZ: Huidu era la volan pentru că soţia lui e operată la genunchi | VIDEO
  • Şerban Huidu: "Mă doare sufletul. Vreau puţină linişte!"
  • A început urmărirea penală împotriva lui Şerban Huidu. Realizatorul TV, acuzat de ucidere din culpă
  • Cine sunt oamenii care au murit în accidentul provocat de Şerban Huidu
  • RECONSTITUIRE: Victimele lui Huidu nu au avut nicio şansă