Evenimentul Zilei > Actualitate > Accidentele vascular cerebrale fac prăpăd la Constanța. Neurologia Spitalului, neîncăpătoare
Accidentele vascular cerebrale fac prăpăd la Constanța. Neurologia Spitalului, neîncăpătoare

Accidentele vascular cerebrale fac prăpăd la Constanța. Neurologia Spitalului, neîncăpătoare

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța semnalează internarea, în ultima perioadă, a unui număr îngrijorător de pacienți cu accident vascular cerebral. Cei mai mulți dintre bolnavi au vârste de peste 50 de ani.

În primele două săptămâni din luna februarie, la secția de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au fost internați 125 pacienți, potrivit conducerii unității spitalicești. Aproximativ 80% dintre bolnavi au ajuns la spital dupa ce au suferit un accident vascular cerebral. Față de luna ianuarie, medicii de la Unitatea de Primire Urgențe au constatat o creștere a numărului de pacienți care au suferit accidente vascular cerebrale (AVC). Numai în ultimele zile, 44 persoane care au fost aduse la Urgența spitalului, au fost internate la Neurologie.

Șeful Secției Neurologie, dr Ildiko Toldișan, spune că, zilnic, are cel puțin 10 internări, cei mai mulți dintre pacienți fiind persoane în vârstă, din zone urbane. În luna februarie, numărul AVC-urilor  a crescut, cel mai probabil, “din cauza frigului excesiv”. În week-end, Neurologia abia face, fiind internați și pacienți din județele alăturate, Tulcea, Călărași care, la sfârșit de săptămână, în localitățile de unde vin nu dispun de RMN sau Tomograf, fiind trimiși la Constanța. Hipertensiunea neglijată, abuzurile alimentare, lipsa de mișcare, stresul și carențele educației sanitare  sunt câteva din cauzele care duc la accidente vascular cerebrale.