Evenimentul Zilei > Social > Accident TERIFIANT în Vrancea! O persoană a MURIT, alte ȘASE sunt RĂNITE
Accident TERIFIANT în Vrancea! O persoană a MURIT, alte ȘASE sunt RĂNITE

Accident TERIFIANT în Vrancea! O persoană a MURIT, alte ȘASE sunt RĂNITE

O persoană a murit, iar alte șase au fost rănite, între care una este într-o stare foarte gravă, în urma unui accident rutier petrecut, luni seară, între localitățile Haret și Modruzeni , din județul Vrancea.

Victimele se aflau într-un autocar care venea din Italia și se îndrepta spre Republica Moldova. Autovehiculul s-a răsturnat după ce a derapat din cauza vitezei mari, șoferul neadaptându-se la condițiile de drum, respectiv zăpadă mare și vânt. 

În autocarul care venea dinspre Italia și se îndrepta spre Chișinău, se aflau 14 oameni, între care trei erau șoferi, care conduceau pe rând. La un moment dat, între localitățile Haret și Modruzeni, în județul Vrancea, șoferul care conducea autocarul a scăpat mașina de sub control, iar autovehiculul a ieșit de pe șosea, răsturnându-se pe câmp, unde zăpada măsoară câteva zeci de centimetri. 

La fața locului, au fost mobilizate forțe impresionante de polițiști și pompieri, fiind nevoie și de echipajul de descarcerare întrucât mai multe persoane au rămas blocate în autocarul răsturnat pe o parte. 

„Forțele de intervenție ISU Vrancea și SAJ intervin cu două ambulanțe SMURd, un echipaj de descarcerare, două autospeciale de stingere cu apă și spumă și cinci ambulanțe SAJ pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor accidentului produs”, au precizat reprezentanții ISU Vrancea. 

O persoană a murit în urma accidentului, una a fost grav rănită, în timp ce alți cinci oameni au fost răniți mai ușor, toate cele șase victime fiind transportate la spital. Șapte pasageri nu au necesitat îngrjiri medicale, aceștia urmând să fie transportaţi la căminul de bătrâni din localitatea Mărăşeşti. În zona în care s-a produs accidentul zăpada e mare iar vântul suflă cu putere., Polițiștii spun că accidentul s a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum.