Evenimentul Zilei > Actualitate > ACCIDENT sau CRIMĂ? Cazul bărbatului care și-a lăsat bebelușul să moară în mașină împarte America în două.
ACCIDENT sau CRIMĂ? Cazul bărbatului care și-a lăsat bebelușul să moară în mașină împarte America în două.

ACCIDENT sau CRIMĂ? Cazul bărbatului care și-a lăsat bebelușul să moară în mașină împarte America în două.

Polițiștii americani investighează în continuare moarte suspectă a bebelușului de un an şi 10 luni care a murit după ce a fost uitat de tatăl său în mașină. Bărbatul și-a lăsat fiul timp de 7 ore într-o căldură de 55 de grade Celsius.

Cazul care părea a fi un accident tragic prinde accente de crimă premeditată, cred anchetatorii despre moartea băieţelului din Georgia.

Pe 18 iunie, Justin Ross Harris, în vârstă de 33 de ani, s-a dus la serviciu şi şi-a lăsat fiul de un an și 10 luni în maşină. Tatăl pretinde că totul a fost un accident nefericit, însă pe parcursul celor șapte ore în care bebelușul a stat în mașină s-au petrecut mai multe lucruri care le dau de bînuit polițiștilor.

În ziua respectivă, la ora 8 dimineața, Justin Ross Harris și fiul său Cooper au ajuns la locul de muncă al tatălui, urmând ca tatăl să se îndrepte spre birou, iar bebelușul să fie lăsat la creșa care se află în aceeași clădire. Zile la rând cei doi și-au început ziua așa, însă pe 18 iunie copilul n-a mai fost dus la creșă.

Suspect este și faptul că tatăl a mers până la mașină în timpul programului de lucru pentru a lăsa un obiect, însă nici nu a realizat că fiul său, pe care îl uitase pe nbancheta din spate a mașinii, era în pericol.

Nici când a plecat de la serviciu cu maşina, bărbatul nu a cerut ajutor cu toate că probabil își observase copilul în stare de inconștiență.  Abia după câteva zeci de minute,  bărbatul a oprit la un centru comercial unde a solicitat ajutorul angajaților.

Justin Ross Harris este acum pus sub acuzaţia de crimă şi rele tratamente aplicate copiilor.

Asociațiile de părinți din SUA au păreri împărțite în ceea ce privește moartea micuțului Cooper. Unele îl scuză pe Justin considerând că un astfel de accident i se poate intâmpla oricărui părinte obosit și stresat și că pedeapsa de a-și vedea fiul mort este suficientă, în timp ce altele cred că un astfel de comportament este inadmisibil și că locul tatălui este după gratii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: