Incidentul a avut loc când ducele şi ducesa de Cambridge se îndreptau de la Londra spre Windsor. Se crede că în accident a fost implicată motocicleta din stânga convoiului. Un purtător de cuvânt al perechii princiare, a declarat pentru Daily Mail că au fost ''profund îngrjoraţi şi întristaţi'' de ce s-a întâmplat şi au luat imediat legătura cu familia bătrânei. Au fost trimise flori. 

Oficiul Independent pentru Conduită în Poliţie a declarat că victima de 83 de ani, Irene Mayor, a fost transportată la un spital londonez unde se află într-o stare gravă, dar stabilă.

''În conformitate cu procedura, Serviciul de poliţie metropolitană a făcut referire la acest accident''. ''Personalul nostru a participat la scena accidentului şi, după o examinare atentă, a lansat o investigaţie independentă''. Ancheta se află în stadiul de început, iar ofiţerul implicat a depus mărturie. ''Incidentul a avut loc pe strada Upper Richmond Road din sud-vestul Londrei, seara, la ora 20,25. William şi Kate mergeau să se alăture reginei la o ceremonie a Ordinului Garter. Atunci când membrii familiei regale folosesc drumuri publice folosesc o maşină oficială, în acest caz probabil un Range Rover, precedată de un alt Range Rover, cu poliţişti înarmaţi şi flancaţi de motociclete. Conform procedurilor, convoiul şi-a continuat drumul.

Faptul că IOPC investighează cazul, înseamnă că poliţistul implicat în accident este vinovat

 Kate şi William au vrut să meargă să viziteze bătrâna la spital, dar s-a considerat că momentul nu este cel oportun. În această situaţie, cei doi au trimis flori. De remarcat că este a patrulea accident în care este implicat un membru al familiei regale.''Înălţimile lor Regale au trimis cele mai bune urări către Irene Mayor şi familia sa şi vor rămâne în contact în fiecare etapă a recuperării ei'', notează Daily Mail.