Evenimentul Zilei > International > Zeci de morți în urma unui incendiu în autobuz. Autoritățile au intervenit de urgență
Zeci de morți în urma unui incendiu în autobuz. Autoritățile au intervenit de urgență

Zeci de morți în urma unui incendiu în autobuz. Autoritățile au intervenit de urgență

26 de persoane și-au pierdut viața și alte 30 au fost rănite în urma unui incendiu a unui autocar cu turiști în provincia Hunan, în centrul Chinei.

Autocarul, care transporta 53 de pasageri, doi şoferi şi un ghid turistic, a luat foc dintr-o cauză nestabilită în timp ce se afla pe o arteră din oraşul Changde, în nordul provinciei Hunan. Dintre răniţi, cinci sunt în stare critică, au precizat autorităţile.

Cei doi şoferi au fost reţinuţi şi o anchetă a fost demarată, a precizat administraţia oraşului Changde pe reţeaua socială Weibo.

Accidentele de circulaţie sunt foarte frecvente în China şi au făcut 58.000 de victime în 2015, potrivit celor mai recente date oficiale. Aproape 90% din accidente soldate cu morţi sau răniţi în anul respectiv au fost imputate nerespectării codului rutier.

În noiembrie, cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident de autobuz la Chongqing, în centrul ţării. Şoferul, într-o altercaţie cu o pasageră care uitase să coboare, a pierdut controlul volanului şi autovehiculul s-a prăbuşit de pe un pod în apele fluviului Yangtze, informează Agepres.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: