Două ambarcațiuni s-au ciocnit azi-noapte pe Lacul Snagov, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Cinci dintre pasagerii bărcilor au fost găsiți, din care o femeie în comă, iar a șasea persoană nu a fost găsită încă. Persoana dispărută se pare că a sărit în lac înainte de accident, potrivit b365.ro.

Cele cinci victime recuperate au fost duse la spital – la Spitalul de Urgență Floreasca și la Elias. Victimele au traumatisme cranio-cerebrale și membre rupte.

O epavă a uneia dintre ambarcațiuni a fost găsită la 200 de metri de mal, la șase metri adâncime.

La fața locului s-a deplasat încă de azi-noapte un echipaj de scafandri, în căutarea victimei dispărute.

Ambarcaţiunile implicate în accident sunt o barcă particulară şi una aparţinând unui restaurant de pe malul lacului.

Din primele informaţii, vinovat pentru producerea teribilului accident pare să fie proprietarul bărcii particulare, care ar fi navigat pe lac cu viteză excesivă, în condiţii de întuneric. Acesta ar fi lovit ambarcaţiunea restaurantului. Bărbatul a refuzat să facă testele de alcoolemie.

În ambarcaţiunea ce aparţinea restaurantului se aflau cinci persoane, iar în cea particulară, patru persoane. Se crede că în ambarcaţiunea restaurantului ar mai fi fost o persoană, care nu este de găsit şi se presupune că aceasta ar fi căzut în apă şi ar fi murit, potrivit România TV.

Potrivit informaţiilor recente de la autorităţi, la Spitalul Elias se află internate două persoane, cu traumatisme şi fracturi, iar două, un bărbat şi o femeie, la Spitalul Floreasca. Bărbatul a suferit traumatisme şi fracturi deschise, iar femeia se află în stare gravă, critică, având leziuni multiple, traumatism sever cranio-cerebral şi mai multe fracturi deschise.