Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident grav, cu 13 victime, în Bacău, între un tir și un microbuz. Traficul este paralizat pe DN2
Accident grav, cu 13 victime, în Bacău, între un tir și un microbuz. Traficul este paralizat pe DN2

Accident grav, cu 13 victime, în Bacău, între un tir și un microbuz. Traficul este paralizat pe DN2

Un accident grav a avut loc marți pe DN2, între Bacău și Adjud. Un tir și un microbuz s-au ciocnit, 13 persoane fiind rănite în urma coliziunii, șapte dintre ele fiind transportate la spital. Traficul pe sensul de mers spre Adjud este blocat.

Un tir și un microbuz s-au ciocnit violent pe DN 2, între Bacău și Adjud. Potrivit informațiilor oferite de ISU Bacău, în urma impactului au rezultat 13 victime. Accidentul a avut loc în localitatea Valea Mică, județul Bacău, pe DN 2 E85.

Din cele 13 victime rezultate în urma accidentului dintre microbuz și tir, șapte au fost transportate la UPU Bacău cu ajutorul ambulanțelor SMURD, SAJ, ATPVM.

Traficul pe sensul de mers către Adjud a fost blocat din cauza accidentului.

La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 ambulante SMURD, 1 ambulanță SAJ, o ambulanță TIM (Terapie Intensivă Mobilă), 1 ATPVM( autospecială transport victime multiple), încadrate cu 23 de pompieri militari. Potrivit ISU Bacău, nu sunt persoane încarcerate.

Accident mortal în Bacău

În urmă cu doar două zile, un alt accident grav a avut loc în Bacău. Unul dintre șoferi a murit pe loc.

Incidentul a fost filmat cu o cameră de bord. În imagini se vede cum un șofer, care a intrat de pe un drum secundar pe unul principal, schimbă banda de mers fără să se asigure, punând astfel în pericol atât propria viață cât și cea a celorlalți participanți la trafic. Bărbatul trece de pe banda unu pe banda doi, apoi vireze la stânga pe celălalt sens de mers. În acel moment este lovit de un autoturism care circula regulamentar, la volanul căruia se afla o femeie de 44 de ani.

Medicii au intervenit de urgență la locul accidentului, însă nu au mai putut face nimic pentru bărbatul care a efectuat mai multe manevre fără să se asigure. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal.

„O femeie în vârstă de 44 ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism pe strada Atelierelor din Moineşti a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 74 ani, din localitate, care ar fi iniţiat manevra de întoarcere de pe o bandă pe cealaltă. Din impact a rezultat decesul conducătorului auto”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.