Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident cumplit pe drumurile din România. Tragedia dimineții. Circulația este blocată
Accident cumplit pe drumurile din România. Tragedia dimineții. Circulația este blocată

Accident cumplit pe drumurile din România. Tragedia dimineții. Circulația este blocată

Un accident rutier grav a avut loc, marți dimineață, pe drumurile din România.

Crculaţia este oprită, marţi dimineaţa, pe DN 28 între municipiul Iaşi şi localitatea Leţcani în urma unui accident rutier în care au fost rănite trei persoane, informează Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc în urma coliziunii dintre două autoturisme şi un autotren, trei persoane fiind rănite.

„Se efectuează cercetări la faţa locului pentru determinarea cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier”, au precizat reprezentanţii Infotrafic.

Statistici extrem de alarmante în România

În lunile de vară au avut loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

Statisticile arată că în lunile de concedii au fost înregistrate cele mai multe accidente pe şoselele din ţara noastră: august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%).

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.

Majoritatea evenimentelor rutiere au avut loc în timpul zile, iar carosabilul era uscat.

Bucureştiul conduce topul celor mai multe accidente rutiere (3.978).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.