Accident bizar în Ucraina: un avion MIG-29 a fost distrus de un căpitan beat

Accident bizar în Ucraina: un avion MIG-29 a fost distrus de un căpitan beat Sursa foto Arhiva EVZ

Accident bizar în Ucraina: un avion MIG-29 a fost distrus de un căpitan de armată aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Accident bizar în Ucraina: un avion MIG a fost complet distrus.

Un ofițer al Forțelor Aeriene din Ucraina a produs un accident mai puțin obișnuit, miercuri, la baza aeriană din Vasilkov,

Baza este situată în apropiere de Kiev, relatează Defense World.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre cele două motoare ale avionului de vânătoare MiG-29, care aparținea Brigăzii 40 Aviație Tactică a Forțelor Aeriene din Ucraina, a fost puternic avariat.

După impactul cu automobilul Volkswagen Touran, avionul a luat foc.

Căpitanul ucrainean, aflat sub influența alcoolului, a intrat cu autoturismul său Volkswagen Touran în motoarele unui avion MiG-29, care au luat foc în urma ciocnirii.

Fotografiile, care circulă intens pe rețelele sociale din Ucraina, arată motoarele distruse ale aeronavei de luptă, dar și avariile suferite de mașină.

Citește și: Ucraina se confruntă cu valul trei al pandemiei. Anunțul oficialilor de la Kiev

Accident bizar în Ucraina: un avion MIG a fost complet distrus

Nu se cunosc deocamdată cauzele exacte accidentului neobișnuit, nici cum a reușit acesta să conducă mașina personală pe aeroport.

La momentul accidentului, avionul MIG-29 era tractat, așa că la bordul său nu se afla niciun pilot. Informațiile au fost prezentate într-un comunicat de pe Facebook.

Bărbatul nu a fost arestat, însă este anchetat și ar putea fi dat afară din armată. În urma accidentului, ofițerul a suferit răni la piept și zgârieturi pe față.

Acesta se află într-o stare bună după ce a primit primul ajutor din partea medicilor sosiți la fața locului.

Nu se știe cât va dura reparația acestui MIG-29 sau dacă se va mai putea repara vreodată.

Există rapoarte conform cărora aeronava ar fi fost declarată „pagubă totală”. Din fotografii această teorie pare susținută și destul de clară, dar rapoartele nu au fost încă confirmate de cărte oficialii din Ucraina.

Armata din Ucraina deține 35 de astfel de aeronave.

Totodată, menționăm că Armata Ucrainei este într-un proces de dezvoltare. Forțele militare trec printr-un proces de modernizare prin care se urmărește înnoirea echipamentelor, scrie Digi24.

Citește și: Tensiuni uriașe între Ungaria și Ucraina! România a căzut la mijloc