Evenimentul Zilei > International > Accident aviatic în Rusia. Cel puţin 18 răniţi, dintre are 3 copii. Ce s-a întâmplat la aterizare
Accident aviatic în Rusia. Cel puţin 18 răniţi, dintre are 3 copii. Ce s-a întâmplat la aterizare

Accident aviatic în Rusia. Cel puţin 18 răniţi, dintre are 3 copii. Ce s-a întâmplat la aterizare

164 de pasageri aflaţi la bordul unui avion au trăit momente de groază la aterizarea pe o pistă din Rusia. Nu mai puţin de 18 dintre ei au fost răniţi după ce avionul a derapat sâmbătă dimineaţă la aterizarea pe pista aeroportului din oraşul Soci din Rusia şi a lat apoi foc, au transmis autorităţile, citate de BBC.

La bordul Aeronavei Boeing 737-800, operată de compania Utair airline, se aflau 164 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Cel puţin 18 dintre ei au fost răniţi, au suferit arsuri şi au fost intoxicaţi cu dioxid de carbon. Dintre cei 18, 3 sunt copii.

În momentul aterizării, avionul a derapat, s-a izbit de gardurile pistei, apoi unul dintre motoare a luat foc.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Soci a transmis că unul dintre angajaţii aeroportului a suferit un atac de cord în timpul operaţiunii de salvare. Potrivit autorităţilor, cel mai probabil, avionul a derapat din cauza ploii torenţiale.

Până la această oră, incendiul a fost stins. Comitetul Investigaţional din Rusia a deschis o anchetă privind „suspiciunea de servicii neadecvate şi de punere în pericol a vieţii clienţilor”.