AC Milan, noua regina a Europei

AC Milan, noua regina a Europei

"Diavolii" au invins FC Liverpool aseara in finala Ligii Campionilor si si-au luat revansa dupa dramaticul esec suferit in fata englezilor acum doi ani.

AC Milan a invins aseara FC Liverpool in finala Ligii Campionilor, editia 2006-2007, meci gazduit de stadionul „Olimpic” din Atena. „Diavolii” milanezi s-au impus cu 2-1 si si-au adaugat al saptelea trofeu in vitrina, apropiindu-se la doar doua lungimi de recordul celor de la Real Madrid, care au noua succese. Italienii si-au luat astfel o stralucita revansa pentru esecul dramatic suferit in fata „cormoranilor” in finala Ligii Campionilor din 2005 cand, desi conduceau la pauza cu 3-0, au ratat incredibil trofeul.

Eroul finalei n-a fost nici supertehnicul brazilian Kaka, nici luptatorul Gerrard, adica jucatorii de la care toata lumea astepta lovitura decisiva, ci oportunistul Pippo Inzaghi. Inainte de meci, Inzaghi a fost singurul jucator al Milanului sunat personal de patronul Silvio Berlusconi, care i-a urat noroc. Si norocul a fost de partea favoritului lui Berlusconi.

La primul gol, ca de altfel la foarte multe reusite din cariera, Inzaghi a fost doar omul potrivit la locul potrivit. La ultima faza a primei reprize, Andrea Pirlo a executat o lovitura libera de la 22 de metri, din pozitie centrala, mingea l-a izbit pe Inzaghi si l-a pacalit pe Pepe Reina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu opt minute inainte de final, a iesit la rampa Inzaghi - speculantul, care a evitat perfect pozitia de ofsaid si a marcat cu sange rece. Milan n-a mai cedat a doua oara in fata armelor lui Liverpool, chiar daca olandezul Dirk Kuyt a dat iluzia unei reveniri senzationale, ca si acum doi ani.

LIGA CAMPIONILOR - FINALA

AC Milan - FC Liverpool 2-1

Marcatori: Inzaghi (45 si 82) / Kuyt (89)

AC Milan: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (80, Kaladze) - Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Seedorf (90·1, Favalli) - Kaka -  Inzaghi (88, Gilardino).

Antrenor: Carlo Ancelotti

FC Liverpool: Reina - Finnan (87, Arbeloa), Carragher, Agger, Riise - Pennant, Xabi Alonso, Mascherano (78, Crouch), Zenden (59, Kewell) - Gerrard - Kuyt.

Antrenor: Rafael Benitez

Stadion: „Olimpic” (Atena); Spectatori: 70.000; Arbitri: Herbert Fandel - C. Kadach, V. Eezel (toti din Germania)

In ofsaid

Bilete false, incidente si gaze lacrimogene

> Inainte de inceperea partidei, aproximativ 100 de persoane au fost arestate la intrarea pe stadion, fiindca au prezentat bilete false. Potrivit agentiei France Presse, alti 100 de fani englezi n-au fost lasati sa intre pe stadion, desi aveau tichete valabile, deoarece nu mai era liber niciun loc in tribune.

> Debutul partidei a fost marcat de incidente produse in afara stadionului. Politistii greci au fost nevoiti sa foloseasca gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de circa 100 de persoane care incercau sa forteze intrarea pe stadion, desi portile se inchisesera de mult.

> In cursul zilei de ieri, politia elena a retinut un britanic care i-a vandut unui agent de turism italian 50 de bilete contrafacute in schimbul sumei de 58.000 de euro. De asemenea, doi francezi au fost arestati deoarece incercau sa comercializeze doua bilete la pretul de 600 de euro fiecare (costul oficial al unui tichet este de 140 de euro). Pe piata neagra, un bilet a ajuns la peste 5.000 de euro.

> La reluarea meciului, un elen a intrat pe gazon, cu  un steag al Greciei.

> Doi suporteri ai echipei FC Liverpool au fost transportati ieri-dimineata la spital, dupa ce au fost raniti in timpul unei batai produse in centrul Atenei. Aproximativ 50 de fani englezi s-au incaierat incercand sa puna mana pe un bilet la meciul de aseara, unul dintre ei suferind leziuni la cap si pe spate. Alt suporter a fost ranit in zona pieptului, dupa ce 100 de englezi in stare de ebrietate s-au luat la bataie.    

> Disperat ca in micuta localitate dintre munti in care traieste nu avea nicio sansa sa vada meciul de la Atena fara o antena parabolica, un italian a incercat sa fure una, dintr-un camping. Microbistul a fost condamnat imediat la sase luni de inchisoare si amendat cu 400 de euro.

> Turistii veniti in capitala elena pentru meciul dintre AC Milan si FC Liverpool vor lasa aici 26 de milioane de euro. Estimarea a fost facuta de agentia KRC, care a precizat ca cei mai multi bani vor intra in conturile hotelurilor, restaurantelor, barurilor si ale companiilor de transport public. (Luminita Grigore)

Cititi si:

De la agonie la extaz