Gigi Becali a revenit la vechile obiceiuri şi a început să-şi expună public consideraţiile "tehnico-tactice" după primul meci al sezonului, "U" Cluj – Steaua, scor 1-2.

Ca de obicei, exaltarea fostului oier a atins culmea penibilului. "Răduţ o să-l întreacă pe Xavi", şi-a dat cu părerea Becali, după partida de la Alba-Iulia. Comparaţia ridicolă nu a fost singura "revelaţie" spumoasă a fostului oier după prima partidă a noului sezon: "Steaua joacă precum Barcelona şi Spania. Am jucat ţaka-ţaka. Aşa, tiki-taka".

Patronul stelist a dezvăluit în mai multe rânduri că Victor Piţurcă i-a interzis să vorbească despre jucători, dar ultimele evenimente arată o dată în plus că fostul oier nu mai rezistă fără să spună pe toate posturile de televiziune toate aberaţiile care-i trec prin cap.

"Credeţi că o să mă cenzureze Piţurcă pe mine?", spunea acelaşi personaj nu cu mult timp în urmă.

"Vali Badea este trei clase peste Inzaghi"

Gigi Becali a oferit, de-a lungul timpului, numeroase declaraţii similare, care, până la urmă, s-au dovedit a fi doar vorbe în vânt spuse de un nepriceput în domeniu. Iată doar un exemplu care spune totul.

"Nu vreau să aud de Inzaghi. Vali Badea este trei clase peste Inzaghi", spunea Becali în mai 2007. Vali Badea nu numai că n-a reuşit să-şi demonstreze "clasele peste Inzaghi", ci a dispărut practic din fotbalul "mare".

Ienei l-a urecheat

Emeric Ienei, probabil viitorul preşedinte al Stelei, n-a gustat prea mult noul tur al televiziunilor făcut de Becali duminică seară.

"Gigi are o atitudine schimbată, dar încă se manifestă după rezultat, ceea ce nu e bine", a spus "Nea Imi". Cel mai titrat antrenor din istoria grupării din Ghencea a recunoscut în premieră ieri că va accepta oferta de a reveni la echipă, dar singurul lucru care-l împiedică este că "n-am unde să stau".

Ienei "a diagnosticat" şi problemele din jocul Stelei. Tehnicianul a criticat viteza de joc şi greşelile apărării. "Jucătorii au plimbat bine mingea, dar echipa trebuie să aibă o turaţie în plus. În defensivă trebuie o sincronizare mai bună între fundaşii centrali şi cei laterali", a declarat Emeric Ienei.

Steaua a mai făcut o inovaţie pentru noul sezon. Jucătorii vor intra pe teren la toate partidele din Ghencea însoţiţi de copii cu vârste între 6 şi 12 ani. Modelul "Player Escort" a fost copiat din Liga Campionilor.

750 de mii de euro
a costat Răduţ, jucătorul despre care Gigi Becali crede că îl va întrece în valoare pe campionul mondial Xavi

VICTORIA FANILOR

"Se merge într-o direcţie bună"

Suporterii "roş-albaştrilor" susţin că protestul lor de anul trecut n-a fost în zadar şi că războiul cu patronul a ajutat clubul să revină pe linia de normalitate.

"Clubul merge într-o direcţie bună, sunt schimbări în bine. Există acum o apropiere faţă de suporterii stelişti. Mare parte din solicitările noastre din sezonul trecut se regăsesc acum în activitatea clubului, cum ar fi revenirea fostelor glorii steliste sau diminuarea discursului patronului. Sperăm să fie un proiect pe termen lung, experienţele din trecut ne-au dovedit că nu a fost aşa, s-au oprit la un moment dat aceste schimbări, dar sperăm să dureze acest proiect", a declarat Marius Nicolau, reprezentant al Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS).