Evenimentul Zilei > Politica > Andronescu a TAXATĂ SCUMP! DECLARAȚIILE sale au REPERCUSIUNI GRAVE
Andronescu a TAXATĂ SCUMP! DECLARAȚIILE sale au REPERCUSIUNI GRAVE

Andronescu a TAXATĂ SCUMP! DECLARAȚIILE sale au REPERCUSIUNI GRAVE

O nouă lovitură pentru Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Luni, ca urmare a declarațiilor făcute despre copiii cu nevoi speciale, aceasta a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CDNCD). Sesizarea a fost formulată de către Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

„Am sesizat CNCD cu privire la declaraţiile ministrului Educaţiei”, a anunţat preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, Mădălina Turza.

Anterior, într-o postare pe Facebook, ea a remarcat că, „la Digi24, Ecaterina Andronescu a afirmat, referindu-se la copiii cu nevoi speciale: ”Mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo”.

Ulterior, ministrul a  negat că ar fi vorba despre segregare, scrie News.ro.

„Veţi avea ocazia, doamna ministru, să lămuriţi problema la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării”, a precizat Tuzla.

„Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori. Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”, a declarat Andronescu la Digi24. Declaraţia sa a provocat un val de nemulțumiri din partea mai multor ONG-URI.

Duminică seară, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis un comunicat de presă în care face precizări privind integrarea copiilor cu nevoi speciale în sistemul învăţământului public de masă.