Judy Garner a declarat poliției că ea conducea de-a lungul autostrăzii 82 în Bullock, când a văzut ceva care se mișca într-un tufiș și credea că este un animal sălbatic, probabil o căprioară. Femeia curioasă s-a dat jos din mașină și s-a dus să investigheze, doar în loc de un animal, a găsit o femeie goală acoperită de zgârieturi și mușcături de insecte. Părul îi era încurcat, sub unghiile ei era multă mmizerie și părea că trăiește de mult timp în sălbăticie. Tânăra i-a spus lui Garner că a supraviețuit cu fructe de pădure și apă murdară și a fost atât de speriată încât a rugat-o să nu se apropie de ea.

"Am început să tremur. Plângeam, era speriată și nu știam ce să fac ", a declarat Garner pentru NBC News.  "Așa că m-am dus la ea și am i-am spus să rămână acolo până voi scoate apă din camioneta mea. A rămas și am sunat la 911 și le-am spus că am găsit o fată pe drum”. Tânăra supraviețuitoare a fost identificată ca fiind Lisa Theris, care fusese raportată dispărută acum trei săptămâni.  

Manley Davis și Randall Oswald au fost arestați la două săptămâni după dispariția ei, sub acuzația de spargere a unei locuințe și furt. Ei au intrat într-o tabără de vânătoare și au furat bunuri de peste 50.000 de dolari. În timpul interogatoriilor, cei doi bărbați au spus poliției că Lisa călătorea cu ei într-o camionetă spre tabăra de vânătoare, dar după ce a aflat despre planul lor de a sparge și de a fura orice obiecte de valoare, ea a spus că nu dorește să aibă de a face cu ei. La un momentdat a sărit din mașină. Nu au mai văzut-o de atunci. Aceasta este doar partea lor de poveste, iar poliția intenționează să-o întrebe și pe fată și despre incident.

Poliția spune că Lisa a scăpat noaptea pe cei doi barbate, care o răpiseră, și a fugit în pădure. Nu este familiarizată cu zona, așa că a mers prea adânc în pădure și s-a pierdut. Nu este clar cum Lisa Theris a reușit să supraviețuiască singură în pădure atâta timp cât a făcut-o, dar o mulțime de oameni consideră că este un miracol.

"Fac asta de 15 ani și nu am văzut niciodată așa ceva. Voința ei de a trăi este incredibilă ", a declarant un șeriful din Bullock, Chad Faulkner. " Aceasta este o zonă plină de urși și animale periculoase. Nu-mi place să o clasificăm ca un miracol, dar este un miracol. ".

După ce a fost descoperită, Lisa a fost dusă la un spital din apropiere și apoi a fost recuperate de familia ei. Cu toate că medicii au raportat că niciuna dintre rănile ei nu a fost gravă, fotografiile împărtășite de fratele ei, Will, pe Facebook, arată că era într-o stare destul de proastă. Corpul ei este practic acoperit de urme de zgârieturi și mușcături de insecte, și arată mult mai slabă decât înainte de dispariția ei. Potrivit unor surse, Theris a pierdut 22 kilograme în timpul calvarului ei.