Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a stins din viață și ULTIMUL MEMBRU din formula originală a formației Motörhead
S-a stins din viață și ULTIMUL MEMBRU din formula originală a formației Motörhead

S-a stins din viață și ULTIMUL MEMBRU din formula originală a formației Motörhead

Formula de aur a legendarei trupe britanice Motörhead a rămas și fără ultimul supraviețuitor, chitaristul „Fast” Eddie Clarke.

„Fast” Eddie Clarke a murit noaptea trecută, într-un spital din Anglia, la vârsta de 67 de ani, din cauza pneumoniei. A fost, de altfel, și ultimul supraviețuitor din cea mai bună componență a trupei Motörhead de-a lungul celor 43 de ani de istorie. Toboșarul Phil „Philthy Animal” Taylor a decedat în noiembrie 2015, din cauza insuficienței hepatice (la vârsta de 61 de ani), după care, o lună mai târziu, a trecut în neființă și liderul trupei, Lemmy Kilmister (chitară-bas și voce), pierzând lupta cu cancerul (70 de ani).

„Fast” Eddie a părăsit trupa în anul 1982, dar a contribuit la realizarea primlor șase albume, printre care și cele mai bine vândute – „Overkill”, „Bomber” și „Ace of Spades”. După ce s-a despărțit de Motörhead, Eddie Clarke a pus bazele formației Rockway, împreună cu basistul UFO, Pete Way. Regretatul chitarist s-a aflat și în turnee alături de AC/DC, iar începând cu anul 2000 a fost invitat de nunumărate ori în cadrul concertelor Motörhead.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: