Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit! Decesul său a lăsat România în lacrimi! Reacţii emoţionante din partea Patriarhului Daniel şi a Casei Regale
A murit! Decesul său a lăsat România în lacrimi! Reacţii emoţionante din partea Patriarhului Daniel şi a Casei Regale

A murit! Decesul său a lăsat România în lacrimi! Reacţii emoţionante din partea Patriarhului Daniel şi a Casei Regale

Doliu naţional după ce Nicolae-Şerban Tanşoca, filolog şi istoric român, erudit specialist în filologie clasică, în studiul civilizaţiei bizantine şi al culturilor din Balcani, a murit.

Decesul marelui istoric a stîrnit reacţii inclusiv din partea Preafericitului patriarh Daniel. ”În aceste momente de întristare pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat, ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Biruitorul morții și Domnul vieții, să odihnească sufletul său în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi. Veșnica lui pomenire din neam în neam! Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndoliată”.

Şi Casa Regală a României și-a exprimat regretul după trecerea la cele veșnice a profesorului universitar Nicolae-Șerban Tanașoca. 

”Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a primit cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a profesorului universitar Nicolae-Șerban Tanașoca. Alteța Sa Regală, alături de întreaga Familie Regală, transmite condoleanțe familiei îndoliate”, a transmis Casa Regală printr-un comunicat de presă.

La 11 decembrie 2008, Majestatea Sa Regele Mihai I i-a conferit profesorului Crucea Casei Regale a României.

”Profesorul Tanașoca va rămâne pentru posteritate drept un eminent cărturar, cu o remarcabilă erudiție, pe care se sprijinea pentru a face paralele istorice și a trage învățăminte relevante pentru zilele noastre, precum și ca un distins orator, care nu o dată a dat valoare evenimentelor științifice cu temă regală.

Una dintre ultimele sale apariții publice a fost la solemnitatea dedicată împlinirii unui secol și jumătate de la adoptarea Constituției din 1866, găzduită de Academia de Studii Economice”, mai precizează în comunicat Casa Regală, anunţă cugetliber.ro