Anunţul despre dispariţia celui care a interpretat printre altele melodia „The girl from Ipanema” a fost făcut sâmbătă chiar fiul său, Joao Marcelo pe Facebook, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Tatăl meu a murit. Lupta lui a fost nobilă, el a încercat să-şi păstreze demnitatea în condiţiile în care îşi pierdea autonomia”, a scris Joao Marcelo despre tatăl său, care ducea o viaţă solitară la Rio.

Pentru moment, cauzele morţii încă nu au fost precizate. Joao Gilberto a fost chitarist şi cântăreţ şi a avut apariţii pe cele mai mari scene ale lumii. Desafinado, Garota de Ipanema, Chega de saudade, Rosa Morena, Corcovado sau Aquarela do Brasil sunt doar câteva dintre melodiile sale antologice.

De mai mulţi ani, Joao Gilberto era prins la mijloc într-un conflict între cei trei fii ai săi şi ultima soţie de care se despărţise, Claudia Faissol, o jurnalistă de 40 de ani cu care avea o fiică adolescentă.

Claudia Faissol era acuzată că a abuzat de slăbiciunea tatălui său şi că l-a condus spre ruinare.

La sfârşitul anului 2017, fiica sa Bebel a obţinut plasarea sub tutelă din cauza faptului că tatăl ei nu mai era în măsură să se ocupe de sănătatea şi de finanţele. Artistul devenise fragili din punct de vedere fizic şi mintal.