Evenimentul ZileiActualitateA murit! Lumea politică și-a luat „Adio!”: „Drum lin, Mihai”

A murit! Lumea politică și-a luat „Adio!”: „Drum lin, Mihai”

A murit! Lumea politică și-a luat „Adio!”: „Drum lin, Mihai”
Doliu în lumea politică din România, după ce unul dintre cei mai vechi oameni politici a murit. Mihai Petrov, un fost consilier local din Bârlad, s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.

În ultima perioadă starea sa de sănătate era tot mai greu încercată de o afecțiune necruțătoare, decesul survenind la locuința sa din municipiul Bârlad.

Mihai Petrov a fost consilier local din partea PP-DD, în mandatul 2012-2016. Tot din aceleași motive de sănătate, acesta nu și-a putut încheia cei patru ani pentru care a fost ales. Și-a dat demisia din CLM Bârlad după trei ani de activitate.

Mihai Petrov a lucrat imediat după terminarea Facultății de Construcții din cadrul Universității „A.I.Cuza” din Iași, din 1977, la SC Consint SA Bârlad. Din 1990 a fost director al filialei vasluiene a companiei European Drinks, aparținând fraților Micula, filială pe care chiar el a a înființat-o.

În urma sa au rămas doi copii, o fată farmacistă și un băiat inginer, ambii stabiliți în București, precum și trei nepoți pe care i-a iubit enorm. Corpul neînsuflețit al fostului consilier Mihai Petrov este depus pe strada Dimitrie Cantemir la nr.62, iar ceremonia funerară va avea loc luni, 23 noiembrie, orele 11.00, la Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad! Dumnezeu să-l odihnească!

Pe paginile de socializare a apropiaților au apărut mesaje de rămas bun, unde se văd sincere regrete.

Unul dintre apropiații săi, Tiberius Nechita, i-a dedicat câteva rânduri:

„Drum lin către o lume mai bună, nea Mihai!

Ai fost un om curajos, ai avut curajul ca din postura de consilier local să protejezi orașul Bârlad de vânzarea unei părți a acestuia către o firmă care, chipurile, vroia să construiască tractoare, dar ei n-au făcut o piuliță în viața lor.

Ai avut curajul să te opui și să sprijini locuitorii județului Vaslui atunci când guvernanții doreau să permită companiei Chevron să otrăvească pământul și apa noastră.

Am format o echipă frumoasă, împreună cu care am trăit clipe de neuitat. Dumnezeu să te ierte și să te binecuvânteze în Împărăția Sa, Mihai Petrov!”.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va rămâne până luni, la orele 11.00, când este programată slujba de înmormântare,  cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu fostului consilier municipal, o pot face la locuința sa de pe strada Dimitrie Cantemir din cartierul Podeni, scrie Vremeanoua.


Accesează: