Evenimentul Zilei > International > A murit în racheta sa cu aburi, încercând să demonstreză că Pământul este plat
A murit în racheta sa cu aburi, încercând să demonstreză că Pământul este plat

A murit în racheta sa cu aburi, încercând să demonstreză că Pământul este plat

„Mad” Mike Hughes, de 64 de ani, s-a prăbușit cu racheta sa cu aburi, la scurt timp după decolare, în apropiere de orășelul Barstow din California.

Pe rețelele sociale a fost difuzată o înregistrare video în care se vede racheta înălțându-se, după care se prăbușește la scurt timp foarte aproape de locul lansării.

Hughes era binecunoscut pentru convingerile sale că Pământul este plat și spera ca prin zborul său să își demonstreze teoria, mergând în spațiu și văzând cu ochii lui.

Comunitatea „platiștilor” este în plină dezvoltare în ultimi ani. Ei acuză o conspirație mondială, menită să ascundă adevărul despre forma plată a Terrei.

Lansarea de sâmbătă a fost filmată ca un episod din serialul Homemade Astronauts, despre fabricanții amatori de rachete, care este difuzat de Science Channel.

Cu ajutorul partenerului său, Waldo Stakes, Hughes a încercat să atingă o altitudine de 5000 de picioare (1525 de metri) la manșa rachetei sale cu aburi, informează Space.com.

În înregistrarea lansării se poate observa o parașută în spatele rachetei care pare să se deschidă prea târziu.

Într-un mesaj pe Twitter postat de Science Channel se arată că Mike Hughes a murit urmându-și visul.

Departamentul șerifului din comitatul San Bernardino a declarat că ofițerii săi fuseseră convocați la evenimentul lansării unei rachete, sâmbătă, către ora locală 14.00.

„Un bărbat a decedat după ce racheta s-a zdrobit în deșert”, se arată în comunicatul biroului șerifului.

Darren Shuster, un cunoscut al lui Hughes, a declarat pentru site-ul de știri TMZ că amicul său „a fost un tip unic în felul lui”.

„Când Dumnezeu l-a creat pe Hughes a spart tiparul”, a mai spus Shuster.

Mad Mike și asociații săi au cheltuit 18.000 de dolari pentru a construi racheta, care era propulsată de aburi sub presiune evacuați printr-o duză.

În martiem anul trecut, Hughes a reușit să ajungă la o altitudine de 570 de metri, înainte de a-și desface parașuta și a ateriza destul de hurducat.

La aterizare, a suferit mai multe traumatisme.