Clădire distrusă de o explozie la Craiova. Femeie moartă sub dărâmături. Posibila cauză acumulare de gaze. Update

Clădire distrusă de o explozie la Craiova. Femeie moartă sub dărâmături. Posibila cauză acumulare de gaze. Update

Update: Autoritățile cred că explozia în care a murit o femeie, dintr-o clădire de locuințe ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze. Pompierii au reluat investigația, printre dărâmături, în cursul zilei de joi. Totodată, urmează ca un expert tehnic să cerceteze structura de rezistență a clădirii și să stabilească dacă mai poate fi locuită.

Pe de altă parte, proprietarii apartamentelor afectate au fost cazate în structuri puse la dispoziție de Primărie. Aceștia au primit și alimente, dat fiind că au fost nevoiți să plece pe fugă, fără să-și recupereze bunurile.

A murit o femeie, sub dărâmături, iar alte trei persoane au fost rănite în explozia unei clădiri din Craiova. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la tragedie.

Ne puteți urmări și pe Google News

O clădire de apartamnte a fost zguduită de o explozie puternică, miercuri seara. O parte a primului etaj s-a prăbușit, iar aproximativ 50 de persoane au fost evacuate de autorități. Din fericire, explozia nu a fost urmată și de un incendiu care să amplifice dezastrul.

O femeie a murit sub dărâmături

Deflagrația s-a produs la un imobil de locuințe de pe strada Albinelor din cartierul craiovean Brestei. În urma exploziei s-a prăbușit o parte din primul etaj al clădirii, iar o femeie a murit sub dărâmături. Alte trei persoane au fost rănite și au fost duse la spital pentru îngrijiri. Ceilalți proprietari ai locuințelor din clădire, aproximativ 50 de persoane, au fost evacuați.

La nivelul județului Dolj a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, dar și de ambulanță pregătite să facă față unor situații dificile.

Au fost alocate o autospecială de stingere, două autospeciale de descarcerare, un container multirisc. De asemenea, au mai fost trimise, pentru ajutor, o autospecială pentru transport victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă, și cinci ambulanțe SMURD și SAJ.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului”, a transmis ISU Dolj.

O victimă a fost prinsă sub dărâmături

O femeie în vârstă de 52 de ani a murit în urma acestei explozii puternice. Ea a fost prinsă sub dărâmături, după ce clădirea s-a prăbușit. Echipele de salvatori au încercat să-i ofere primul ajutor, însă a fost zadarnic.

Alte trei persoane care au fost rănite în explozie au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale și investigații de specialitate.

„Din informațiile primite la acest moment, în urma deflagrației 3 persoane sunt afectate, dintre care 1 este inconștientă (între timp persoana respectivă a murit - n. red.). Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil. Misiunea este în dinamică”, mai arată ISU Dolj.

Anchetă în cazul femeii care a murit

În această situație, autoritățile au demarat o anchetă. Investigația urmează să stabilească care au fost cauzele acestei explozii în care a murit o femeie, iar alte trei persoane au fost rănite. Totodată, anchetatorii vor cerceta dacă imobilul de apartamente care s-a prăbușit avea autorizație de construcție și dacă au fost respectate toate normele legale de amenajare.