Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au confirmat celui care a încetat din viață noaptea trecută, din cauza infectării cu noul coronavirus.

Decesul a fost anunțat și de către reprezentanții Spitalului Universitar: „Colegul nostru, dr Catalin Barbulescu a incetat din viata aseara. Gandul nostru sa urmareasca permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgenta sufera azi prima pierdere in aceasta lupta cu vremurile.”

În acest context, amintim că Spitalul Universitar a fost focar de infecție cu coronavirus în urmă cu aproape două luni.

La acea vreme, mai multe secții au fost închise ca urmare a izbucnirii focarului, iar conducerea spitalului a fost schimbată. Adriana Nica era demisă de la conducerea Spitalului Universitar printr-o decizie a Ministerului Sănătății, care acuza modului în care a gestionat situația.

Ulterior, nota întocmită de Corpul de Control arăta că în cursul anchetei epidemiologice efectuate la 21 martie 2020, „​în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”.

În prezent, numărul total al personalului medical și auxiliar care a fost infectat cu noul coronavirus în România a ajuns la 2.625 de persoane.

Un raport publicat luni de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată că 1 din 7 cazuri de coronavirus a fost înregistrat în rândul personalului medical.