Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit cântăreața pe care Ceaușescu o chema la toate petrecerile. Fusese internată chiar de soțul ei la un azil de bătrâni
A murit cântăreața pe care Ceaușescu o chema la toate petrecerile. Fusese internată chiar de soțul ei la un azil de bătrâni

A murit cântăreața pe care Ceaușescu o chema la toate petrecerile. Fusese internată chiar de soțul ei la un azil de bătrâni

Tita Bărbulescu a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, la un azil de bătrâni, unde a fost internată de fostul ei soţ. Aceasta a fost una dintre solistele preferate ale lui Ceaușescu .

Tita Bărbulescu era internată la un cămin de bătrini și fusese bolnavă în ultima vreme. Conform surselor Click!, ea a fost internată chiar de fostul ei soț. Ea a lăsat în urma ei peste 300 de melodii, multe din folclorul cules de la vechii lăutari argeșeni.

Tita Bărbulescu a fost una dintre artistele preferate ale lui Nicolae Ceauşescu.

Era chemată la numeroase petreceri organizate de dictatorul comunist, care îi cunoştea pe de rost versurile cântecelor. Ba chiar, dacă se întâmpla ca un artist să înlocuiască sau să încurce vreun cuvânt, Ceaușescu urca pe scenă, lua microfonul şi cânta chiar el melodia.

A învățat  să cânte de la tatăl ei, lăutar din Argeș

Născută în 1936, în Topoloveni, județul Argeș, într-o familie numeroasă, Tita Bărbulescu a avut o carieră de peste 40 de ani și a participat la peste 500 de spectacole, recitaluri și festivaluri. A învățat să cânte de la tatăl ei, Nicolae Bărbulescu, un vestit lăutar din Argeș.

După primul succes notabil, Tita Bărbulescu a fost propusă pentru Școala Populară de Artă din București, unde a studiat canto. A revenit apoi în Argeș și s-a anagajat la orchestra populară „Doina Argeșului” din Pitești. Primele imprimări la radio le-a făcut împreună cu orchestra „Doina Argeșului”, melodii ce rămân în Fonoteca de Aur a Radioului.

Între anii 1960 şi 1962 s-a stabilit în București fiind angajata Teatrului „Ion Vasilescu”. Urmează apoi la „Doina Olteniei” din Craiova și „Flacăra Prahovei” din Ploiești.

Melodiile sale provin din folclorul cules de la vechii lăutari argeșeni.