A mers 10 KM pe jos, printr-o FURTUNĂ DE ZĂPADĂ, ca să facă o operaţie pe CREIER

A mers 10 KM pe jos, printr-o FURTUNĂ DE ZĂPADĂ, ca să facă o operaţie pe CREIER

Medicul Zenko Hrynkiw, neurochirurg la spitalul Brookwood Medical Center, din statul american Alabama, a parcurs pe jos aproape 10 km, pentru a putea efectua o intervenţie chirurgicală de urgenţă la un alt spital.

Neurochirurgul în vârstă de 62 de ani a primit un apel de urgenţă de la colegii de la Trinity Medical Center, care aveau nevoie de el pentru a salva viaţa unui tânăr grav rănit în urma unui accident rutier, scrie Fox News. Medicul s-a urcat în propria maşină, dar asupra oraşului se abătea o furtună de zăpadă cumplită, care a blocat traficul. Cum nu reuşise să înainteze de minute bune decât foarte puţin, Zenko Hrynkiw a coborât şi a mers pe jos circa 10 km, prin vânt şi ninsoare, îmbrăcat în echipamentul de spital.

"Dacă nu interveneam la timp, avea 90% şanse să moară şi aşa ceva nu se întâmplă în tura mea", a explicat medicul Zenko Hrynkiw.

Întrebat de ziarişti de ce şi-a riscat propria viaţă, neurochirurgul a glumit: "ei, nu e chiar aşa o mare scofală. A fost chiar o zi plăcută pentru plimbare".

Ne puteți urmări și pe Google News

Steve Davis, asistent medical la spitalul la care trebuia să ajungă Zenko Hrynkiw, a alertat poliţia că neurochirurgul a luat-o pe jos prin viscol.

"Poliţia nu l-a putut localiza şi în final m-a sunat să mă întrebe unde e pacietul şi care e starea lui căci el e pregătit să intervină", a povestit Steve Davis.

În urma viscolului şi a ninsorii care s-a abătut marţi asupra statului Alabama cinci oameni şi-au pierdut viaţa, iar autorităţile i-au rugat pe localnici să nu iasă din case decât dacă este absolut necesar.