Institutul Cantacuzino a confirmat identificarea virusul gripal A-H1 la o femeie de 59 de ani din judeţul Brăila, care era vaccinată antigripal, potrivit informaţiilor furnizate de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină. 

Femeia a fost internată în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dar starea acesteia s-a îmbunătățit. Prin urmare, ea a fost transferată la secţia Boli Infecţioase. 

Acesta este al doilea caz de gripă A-H1 întregistrat în Brăila la persoane care s-au vaccinat antigripal şi au dat semne de însănătoşire deoarece aveau deja anticorpii formaţi pentru a lupta cu boala, informează Agerpres.

În judeţul Brăila s-au înregistrat patru decese la pacienţi care au avut virusul A-H1, nevaccinaţi antigripal, care prezentau şi alte afecţiuni medicale. 

Peste 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei, în această iarnă, în judeţul Brăila, în condiţiile în care, în anii trecuţi, media pe întreg sezonul rece nu depăşea 20.000 de persoane.