Evenimentul Zilei > Social > A furat 800 de lei și i-a folosit pentru pariuri sportive. Cum a reușit un bărbat să folosească banii de pe un card fără să aibă acces fizic la acesta
A furat 800 de lei și i-a folosit pentru pariuri sportive. Cum a reușit un bărbat să folosească banii de pe un card fără să aibă acces fizic la acesta

A furat 800 de lei și i-a folosit pentru pariuri sportive. Cum a reușit un bărbat să folosească banii de pe un card fără să aibă acces fizic la acesta

Un bărbat din Brăila a fost păgubit de mai multe sume de bani de pe cardul său de credit. Internauții care au văzut o poză cu cardul brăileanului au profitat de neatenția bărbatului.

Un bărbat din Brăila a postat pe contul său de Facebook o poză cu cardul său bancar, iar un internaut a profitat de acest lucru. A reușit să fure mai multe sume de bani de pe cardul brăileanului. Ulterior, el a fost condamnat de Tribunalul Brăila, pe 29 noiembrie, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Decizia instanței nu este definitivă.

Bărbatul condamnat a putut să facă acest lucru foarte simplu și totul a pornit de la greșeala brăileanului care și-a pierdut cardul de credit. Ulterior, el a decis să posteze pe o rețea de socializare o poză că cardul pierdut în speranța că dacă o persoană îl va găsi, îl va returna. Totuși, el nu a acoperit cele mai importante date de pe card, numele și prenumele, numărul cardului, dar și codul CVC. Acest lucru i-a permis condamnatului să facă opt tranzacții în valoare de 800 de lei.

Bărbatul care a furat suma de 800 de lei s-a gândit să parieze online la Superbet cu cardul pierdut. El a făcut o captură de ecran cu telefonul la fotografia cardului pierdut și și-a făcut un cont online pe site-ul de pariuri. Ulterior, brăileanul a sesizat Poliția cu privire la dispariţia cardului. În plus, brăileanul chiar a fost sunat de compania Superbet care l-a anunțat că îi fusese blocat contul de pariuri.

Brăilenii sunt predispuși la pierderea de carduri bancare

Un alt brăilean a reclamat la Poliție faptul că și-a pierdut portofelul în parcul Monument din Brăila. Acesta a fost furat chiar de bărbatul care a pariat la Superbet de 800 de lei. De asemenea, el a susținut că unul dintre cardurile sale bancare a fost folosit pentru plata unor produse într-o benzinărie. Polițiștii au stabilit că bărbatul care și-a pierdut portofelul s-a întors în parc pentru a-l căuta. O altă persoană din parc i-a spus că portofelul a fost luat de un alt bărbat.

La scurt timp după pierdere, bărbatul a început să primească mai multe mesaje pe telefonul mobil. El era anunțat de banca care emisese cardul că au fost făcute mai multe plăți la două benzinării din oraș. În timp ce se îndrepta spre una dintre benzinării cu mașina, bărbatul a observat un autovehicul care corespundea descrierii și l-a urmărit. Parioul și-a recunoscut faptele în fața instanței și le-a returnat banii păgubiților, informează Adevărul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: