Evenimentul Zilei > International > A fost umflat numărul deceselor provocate de coronavirus? Decizia luată e radicală
A fost umflat numărul deceselor provocate de coronavirus? Decizia luată e radicală

A fost umflat numărul deceselor provocate de coronavirus? Decizia luată e radicală

Există suspiciuni și întrebări legate de oamenii de știință și s-a cerut reevaluarea.

O decizie de ultimă oră a fost luată, sâmbătă, în Regalul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Guvernanții au decis ca numărul persoanelor decedate din cauza infecției provocate de coronavirus să nu mai fie anunțat zilnic. Această hotărâre a venit după ce au apărut suspiciuni legate de faptul că bilanțurile prezentate în trecut au fost exagerate.

Guvernul de la Londra a ordonat să se revizuiască modul de calcul al datelor, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au afirmat că autoritatea sanitară din Anglia (Public Health England, PHE), care gestionează epidemiile, prezintă rezultate ce cunt contradictorii faţă de celelalte regiuni din Marea Britanie, anunță Agerpres.

„În prezent decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului”, arată un mesaj publicat pe site-ul Guvernului din Albion. De asemenea, se mai precizează că „Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnic până la rezolvare”.

Marea Britanie este ţara cea mai afectată din Europa de pandemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că comparaţiile între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

De asemenea, Matt Hancock, ministrul Sănătății din Insulă, a ordonat, vineri, să fie revizuite rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus care au murit ulterior „chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni”.

Coronavirusul nu l-a ocolit nici pe premierul Marii Britanii, Boris Johnson, cel care a fost internat la Terapie Intensivă în primăvară. În cele din urmă, politicianul a fost pus pe picioare de către medici și a revenit la activitățile obișnuite.

Luna trecută el a anunțat un plan de reconstrucție de 5 miliarde de lire sterline, pentru ca Marea Britanie să depășească situația dificilă provocată de coronavirus.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: