“Programul de microindustrializare este unul dintre cele mai așteptate proiecte guvernamentale de către antreprenori. Noutatea din acest an pentru firmele românești constă în valoarea mai mare a ajutorului financiar acordat. De asemenea, acest program național sprijină fabricile de dimensiuni mici și medii și, prin urmare, va genera valoare adaugată în economie”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul Ministerului. 

Bugetul alocat Programului naţional multianual de microindustrializare pentru acest an este de 60.890.000 lei, iar prin implementarea acestuia, în anul 2016, instituţia estimează că vor primi ajutor de minimis un număr de cel puţin 244 de beneficiari.

Prin acest program se finanţează implementarea celor mai bune planuri de investiţii/ planuri de afaceri depuse online de către aplicanţi pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor planurilor de investiţii/afaceri făcându-se în mod automat, transparent şi în timp real.

Începând de astăzi, de la ora 10:00, este activă aplicația de înscriere în cadrul Programului naţional multianual de microindustrializare. Procedurile de implementare ale Programului precum şi anexele acestuia sunt disponibile pe www.aippimm.ro.