Evenimentul Zilei > Monden > A devenit milionar într-o monedă care a apărut ca o glumă. Marea inspirație, venită de la Elon Musk
A devenit milionar într-o monedă care a apărut ca o glumă. Marea inspirație, venită de la Elon Musk

A devenit milionar într-o monedă care a apărut ca o glumă. Marea inspirație, venită de la Elon Musk

Un american a investit în dogecoin, s-a împrumutat, și a obținut o sumă care depășește 1 milion de dolari. A fost inspirat de Elon Musk.

Glauber Contessoto (33 de ani) a fost consecvent unei idei și a devenit milionar. Nu în dolari sau în euro, ci în dogecoin, o monedă derivată care a apărut în anul 2013. El a aflat despre dogecoin de pe Reddit, așa că s-a gândit să investească în această oportunitate. Glauber „a băgat” 180.000 de dolari în dogecoin, atunci când o unitate valora 4,5 cenți.

A fost inspirat de celebrul antreprenor Elon Musk

Moneda a apărut ca o glumă, iar proaspătului milionar i-a plăcut această comunitate care se închegase în jurul monedei virtuale. De asemenea, a fost inspirat și de meme-ul „Doge” Shiba Inu. Dar el s-a ghidat după sfaturile oferite de celebrul Elon Musk. „Un motiv pentru care mi-am plasat economiile în dogecoin este Elon Musk”, care a scris în mod repetat pe Twitter despre criptomonedă. Deși nu este clar dacă tweet-urile lui Musk în sprijinul monedei au fost serioase, „cred că tipul este un geniu”, a spus Glauber Contessoto, conform cnbc.com.

El a mai spus că a crescut în condiții de sărăcie extremă, așa că „afacerea este una imensă pentru mine”. Contessoto care lucrează la o companie in industria muzicală, din Los Angeles. A povestit că nu deținea venituri disponibile pentru a cumpăra dogecoin, așa că și-a asumat un risc destul de mare. Bărbatul și-a folosit toate economiile, dar s-a și împrumutat la diverse persoane.

Este o monedă foarte volatilă, așa că există riscuri

Cumpărarea pe marjă poate fi foarte riscantă, și asta deoarece investitorii folosesc bani împrumutați pentru a tranzacționa. Dacă investitorul suferă pierderi și nu ar putea rambursa imediat suma împrumutată, ar trebui să ramburseze și dobânzile.

Experții nu au mare încredere în moneda dogecoin. Ei consideră că moneda este una extrem de speculativă și este așa-numitul comerț cu meme bazat pe buzz-ul social media. Astfel că investitorii ar putea ieși pe minus. În acest moment, Contessoto deține în dogecoin echivalentul a 1.081.441,29 de dolari.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.