Ieri a fost săltat de mascați și dus la audieri, într- un dosar în care este acuzat de delapidare. „Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2014 – septembrie 2015, Cosmin Sântean (42 de ani), în calitate de primar, a încheiat un contract cu o societate de distribuţie carburanţi, care i-a pus la dispoziţie trei carduri pentru alimentarea cu combustibil a autovehiculelor instituţiei. Ulterior, acesta, cu sprijinul a doi angajaţii ai staţiei de alimentare, a folosit cardurile pentru alimentarea altor autovehicule, sumele de bani obţinute fiind folosite în interes personal”, transmite Poliția Timiș. Sursele EVZ arată că, în perioada respectivă, primarul Sântean făcea, pe banii primăriei, drumuri zilnice într-o localitate din Timiș unde locuia iubita sa.

În fals, cu sprijinul șoferilor din Primăria Teremia Mare, s-au întocmit documente pentru aproape 20 de tone de combustibil traficat. În urma percheziţiilor, Sântean și doi angajați ai primăriei Teremia Mare au fost duși la audieri.

În 2011, el a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara la șase luni de închisoare cu suspendare, după ce l-a lovit și l-a strâns de gât pe consilierul local Florentin Ibrain. La alegerile din 5 iunie, liberalul a candidat din nou, însă a pierdut în fața independentului Cornel Gui.

Citește și: