Evenimentul Zilei > Social > A avut zile. Un bărbat de 47 de ani care face dializă s-a vindecat de Covid-19
A avut zile. Un bărbat de 47 de ani care face dializă s-a vindecat de Covid-19

A avut zile. Un bărbat de 47 de ani care face dializă s-a vindecat de Covid-19

Bărbatul urmează să fie externat după aproape o lună în care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

„Cel mai recent caz a fost declarat vindecat astăzi, 5 mai 2020, după ce rezultatele a două teste consecutive efectuate au ieşit negative. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani care efectuează dializă şi care va fi externat în cursul zilei de mâine, după 26 de zile de internare”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al SJU Alba Iulia, informează Agerpres.

În cadrul secţiei de Boli Infecţioase mai sunt internaţi 10 pacienţi bolnavi de COVID-19, cu forme uşoare şi medii

„De la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia au primit îngrijiri medicale de specialitate peste 60 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 25 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud şi Spitalul Municipal Blaj, în baza protocoalelor încheiate în actualul context epidemiologic.
De asemenea, în cazul a doi pacienţi, s-a impus transferul la unităţi medicale din Sibiu”, se arată în comunicat.

La SJU Alba Iulia au fost internaţi, de la începutul evoluţiei pandemiei, aproape 70 de pacienţi suspecţi, în cazul cărora, ulterior, rezultatele analizelor de laborator au ieşit negative.

„În prezent, nu există niciun cadru medical confirmat cu COVID-19, suspect sau aflat în izolare. SJU Alba Iulia efectuează zilnic teste pentru depistarea noului coronavirus SARS-CoV-2, atât pentru cadrele medicale, cât şi pentru pacienţi, în propriul laborator”, mai precizează Biroul de presă al SJU Alba Iulia.