Astfel, magistrații au dispus arestarea lui Cornel Drăgan, zis Cici, Florin Drăgan, Marius Drăgan, Constantin Ionuș Iordan, Ciprian Bobi Rezmiveș, Iuliu Drpgan și Beniamnin Rezmiveș.

Înainte ca magazinul Lidl să fie distrus de răfuiala celor două bande, pe facebook a avut loc un schimb de ”live-uri” de amenințare, prin care s-au chemat la bătaie, unii pe alții. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor a declarat pentru EvZ că scandalul ar fi început de la jignirea unei femei.

Pe facebook, cele două familii de romi, Drăgan și Skena și-au proferat amenințări. ”O intrat Codruț iar live, că el nu poate să iasă afară, că e în arest la domiciliu, nu știu cât timp a sta, și mă provoac la scandal. Să vie afară Codruț. I-ați șapte inși și eu îmi iau șapte inși și spui unde să viu și facem parte în parte. Tu numa prin telefon și live ești tare … Hai afară Codruț să ne batem, că eu sunt pregătit. Eu nu am făcut box în pușcărie cum ai făcut tu, eu am făcut în libertate, băi orfanule, că azi mâine rămâi orfan. Aici suntem șapte inși, adună și tu pe Cici și pe cine vrei tu și vii și ne batem, băi smardoiule, că nu știu pe cine ai bătut tu în Baia Mare. Boschetarule. Da nu știu unde stai că intru peste tine fraiere și îți dau foc, fraiere”, a spus un membru al clanului Skena.

De partea cealaltă, cei din clanul Drăgan nu s-au lăsat mai prejos, tot pe facebook. ”Rivalul nu are nicio legătură el cu smardoiala. Noi suntem bombardieri de meserie. Suntem tineri. Țigan de 70 de ani vrea să se bată cu mine și cu Cici. Dacă era smardoi și îl ținea cureaua ieșea la suprafață și se bătea. Nu fugea de Cici și de Strugurel, azi. Venea să se bată fără gardă, fără nimica”, a spus unul din clanul șeful acestui clan interlop.

S-au urmărit la Lidl

Una dintre victime este Beni Rezmiveș, care se afla la cumpărături, alături de fetița lui. Bărbatul spune că rivalii lor i-au urmărit la Lidl. ”Ne-au urmărit și au chemat pe mai mulți să ne facă felul. Noi eram la cumpărături cu fetița mică și au dat peste noi, să ne batem acolo și am ripostat în autoapărare. Nu a fost jaf, nu ne-am bătut afară. Totul s-a întâmplat în interior”, spune bărbatul.

Primul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, Mirela Gălățanu spune că în prezent se fac audieri, fără ca vreo persoană să fie reținută. ”Încadrarea juridică este tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, încăierare. În prezent ancheta este în derulare, se efectuează audieri.Nu sunt persoane reținute”, a declarat pentru EvZ, primul procuror de la Baia Mare.